Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Herec Pavel Liška o sobě tvrdí, že je pěkný dřevo a  zmetek k tomu!

Herec Pavel Liška prohlásil, že je v něm kousek zmetka, a navíc se označil za „pěkné dřevo“. Dokonce přiznal, že je v podstatě handicapovaný herec, který by se mluvením neměl živit, přesto tomu tak je. Liška nezačal zpytovat své svědomí, ale promluvil o nové roli, která dala dost zabrat jeho komunikačním schopnostem. Daleko od pravdy nebyl ani v tom, když se přirovnal ke dřevu.
V novém českém filmu s názvem Velký Pán si totiž zahrál roli záporáka Zetka, který je skutečně vyroben ze dřeva. Podle herce se tak k sobě skvěle hodí.

Hlavní hrdina českého loutkového Bonda, jak filmu s oblibou tvůrci přezdívají, žije poklidným životem se svojí Majolenkou alias Bárou Polákovou, společně provozují lesní kiosek, s kamarády mají kapelu a vše je zalité sluncem. Jejich idylu a klidnou atmosféru naruší podivínský ochranitel doktor Zetek, kterého dabuje právě Polákové bývalý partner Pavel Liška. „Doktor Zetek je pěkný zmetek a ti patří do každé doby. Byli, jsou a budou. Já si myslím, že tenhle mě asi špatné dětství,“ popisuje Liška svojí roli v loutkové rodinné pohádce Velký Pán, který je volným pokračováním snímku Malý pán z roku 2015 od režiséra a loutkoherce Radka Berana.

Film navazuje na tradici českého a slovenského loutkářství, a proto jsou hrdinové filmu přiznané loutky zasazené do reálného prostředí živého lesa. „Mně na tom filmu baví hlavně to, že se odehrává v reálné opravdické přírodě a jsou tam reálné exteriéry. To je na tom moc krásný,“ říká Pavel Liška, který propůjčil hlas zlému doktorovi Zetkovi. Podle jeho slov to pro něj byla velmi náročná disciplína. „Dabing pro mě byl velkou výzvou, protože o mně se ví, že tou mluvou moc nevládnu, ale v každém z nás je kousek zmetka, i ve mně je kousíček. Takže já ho vlastně hraju v civilu a zde jsem ho nadaboval.  Díky němu jsem se s hlasem dostal do takových poloh, kam bych se normálně nedostal. Mám dost slov, které neumím vyslovit, takže jsem si občas musel vymyslet synonymum. Popravdě jsem takový handicapovaný herec, který by se neměl živit hubou, ale já se tím živým. Dřevo jsem v tomhle ohledu velký. Proto jsem asi byl vybrán na roli loutky, jako dřevo k dřevu,“ dodává s vtipem sobě vlastním herec.

Kromě Pavla Lišky se ve filmu objeví také hlas Báry Polákové, Saši Rašilova, Davida Novotného, Miroslava Táborského, Jana Maxiána, Vladimíra Javorského, Jana Vondráčka a Miroslava Krobota. Tato výpravná pohádka bude mít premiéru v českých kinech 3. října 2024.

Zdroj a foto: Bontonfilm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *