Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Kosmetika

Pigmentové skvrny: Proč vznikají a jak se jich zbavit

Nevzhledné hnědé flíčky, tzv. pigmentové skvrny, jsou po létě často nechtěnou ozdobou našich tváří i jiných částí těla. Jak vznikají, jak se jim bránit, a jak se jich zbavit?

“Jedním z hlavních důvodů vzniku pigmentových skvrn je dlouhodobá expozice slunečnímu záření. UV záření stimuluje produkci melaninu, pigmentu, který dává pokožce barvu a přebytečný melanin se pak může hromadit v určitých oblastech a vytvářet tak nevzhledné skvrny. Svou roli při vzniku pigmentových skvrn může hrát také genetika, hormonální změny, vliv mohou mít některé léky, stárnutí pleti a mohou vznikat v místech, kde došlo k poškození kůže, například v důsledku akné,“ upozorňuje Denisa Jasinská, zakladatelka české kosmetické značky Essenté.

Myslet bychom proto měli vždy na prevenci – chránit pleť před slunečním zářením pomocí opalovacích prostředků s vysokým faktorem SPF (a to po celý rok), nošením pokrývek hlavy, které ochrání obličej, omezováním pobytu na slunci a zejména správnou péčí o pleť.

Zoufat ovšem nemusíme ani tehdy, když už se pigmentové skvrny objeví, protože dnes už existuje řada tzv. depigmentačních přípravků, které nás jich zbaví. Ideálním obdobím pro jejich aplikaci je podzim, abychom pleť nevystavovali tolik slunečnímu záření.

Tři kroky k pleti bez pigmentových skvrn:
Krok číslo 1: Bělící booster
Prvním pomocníkem jsou depigmentační boostery, které velmi účinně zesvětlují pigmentové skvrny. Essenté Intenzivní depigmentační boooster díky vysoké koncentraci aktivních látek, jako jsou patentované bělicí peptidy, stabilizovaný vitamín C, extrakt z pivoňky a rucinol, účinně omezuje syntézu melaninu, a tím cíleně působí na tmavé skvrny, zesvětluje je a předchází tvorbě nových. Booster zároveň aktivuje biologickou hydrataci pleti a posiluje kožní bariéru až na 72 hodin. Nanáší se na postižená místa. Koupíte ho na Moje.esente.cz za 1 290 Kč.

Krok číslo 2: Krém pro zesvětlení
Při péči o pleť se sklonem k pigmentovým skvrnám by měl po boosteru následovat účinný zesvětlující krém. Essenté Aktivní depigmentační krém obsahuje exkluzivní komplex zesvětlujících a hydratačních látek, jež účinně působí proti pigmentovým skvrnám. Díky vysoké koncentraci aktivních látek, jako jsou patentované bělicí peptidy, stabilizovaný vitamín C, extrakt z pivoňky a rucinol, účinně omezuje syntézu melaninu, a tím cíleně působí na tmavé skvrny, zesvětluje je a předchází tvorbě nových. Extrakt z kůry jihoamerického stromu cebil zajišťuje pokožce okamžitou intenzivní hydrataci. Aplikuje se na celý obličej jako druhá vrstva, a to 2x denně (ráno a večer). Koupíte ho na Moje.esente.cz za 1 250 Kč.

Krok č. 3: Účinná prevence se vyplatí
A co můžeme udělat pro to, aby nás už příště po létě hnědé skvrny na pleti nezaskočily? Klíčem je důsledná ochrana před UVA/UVB paprsky. Essenté Udržovací rozjasňující krém SPF 20 byl speciálně vyvinut pro pleť se sklonem k tvorbě pigmentových skvrn. Obsahuje kvalitní UVA/UVB filtry, extrakt z pivoňky, rucinol, stabilizovaný vitamín C, avokádový olej  a extrakt z kůry stromu cebil. Intenzivního anti-ageingového efektu je dosaženo díky extraktu ze spiruliny, která v reakci na modré světlo aktivuje enzymy bojující proti fotografickému a digitálnímu stárnutí pokožky. Při dlouhodobém používání krému dochází ke zpevnění, projasnění a vyrovnání barevného tónu pleti. Koupíte na Moje.esente.cz za 990 Kč.

Tip: Kompletní sada pro pleť bez pigmentových skvrn
Česká kosmetická značka Essenté vyvinula depigmentační sadu, v níž na sebe přípravky pro maximální efekt ideálně navazují. Beauty Box White Action obsahuje exkluzivní komplex zesvětlujících a rozjasňujících látek, jako jsou bělicí peptidy, stabilizovaný vitamín C, extrakt z pivoňky a mnohé další. Ty účinně působí proti pigmentovým skvrnám a předcházejí tvorbě nových.  Beauty Box obsahuje Mycí emulzi s AHA kyselinami (100 ml), Aktivní depigmentační krém (50 ml), Udržovací rozjasňující krém SPF 20 (50 ml) a Intenzivní depigmentační booster (15 ml). Sadu koupíte na Moje.esente.cz za 2 630 Kč.

Tip Denisy Jasinské z Essenté: Pro rychlejší zesvětlení pigmentových skvrn doporučujeme kombinovat tuto depigmentační kúru s pravidelnou aplikací intenzivního Essenté depigmentačního ošetření v některém z Essenté kosmetických salonů.

Zdroj a foto: Essenté

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *