Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Soukromé wellness na dosah ruky: objevte výhody celoročních vířivek!

Nervozita spojená se začátkem školního roku, pomalu ustupující příjemné letní počasí i výhled na sychravý podzim mohou v řadě z nás probudit nepříjemné pocity stresu a napětí. Od každodenních starostí přitom dokáže ulevit pravidelné ponoření celého těla do příjemně teplých bublinek ve vířivce.

Vířivky si stále častěji nacházejí cestu na zahrady a terasy rodinných domů, kde plní nejen funkci stylového doplňku s nádechem luxusu, ale také důležitého pomocníka při odbourávání každodenního stresu. Právě možnost uvolnění, relaxace a strávení příjemných okamžiků o samotě či s rodinou jsou jedním z důležitých benefitů vířivek. Kombinace proudění teplé vody a bublinek navíc může mít i zdravotní benefity jako je uvolnění napětí ve svalech, zmírnění bolestí pohybového aparátu či zlepšení krevního oběhu. Večerní koupel ve vířivce také řadě lidí pomáhá řešit problémy s usínáním.

Nespornou výhodou vířivek je možnost využívat je klidně během celého roku. Moderní celoroční vířivky jsou vyráběny tak, aby zvládly provoz v každém ročním období a za každého počasí. Kvalitní finské vířivky NOVITEK, které na náš trh od letošního roku dodává společnost ALBIXON, jsou navíc speciálně navrženy pro náročné severské podmínky a odolají tak zubu času i rozmarům počasí. Pro naprostou jistotu, že bude nová vířivka sloužit řadu let navíc ALBIXON poskytuje prodlouženou záruku 10 let na nosnou hliníkovou konstrukci a 5 let na akrylátovou skořepinu.

Před pořízením vířivky byste měli zvážit několik zásadních faktorů jako je výběr správné velikosti a také prostoru pro umístění vířivky. V případě vířivek NOVITEK můžete vybírat z řady velikostí od XS/S až po XL a bohaté nabídky doplňkové výbavy, jako je například varianta sanitace UV+, trysky s LED osvětlením, přídavné vytápění nebo technologie vodní terapie Microsilk pro jemnou a hydratovanou pokožku. Milovníci technologických vychytávek ocení možnost pořízení dálkového systému pro ovládání vířivky prostřednictvím mobilní aplikace. V té si pak můžete snadno upravit teplotu vody, nastavit harmonogram používání nebo přijímat notifikace o kvalitě vody. Vířivku můžete také částečně zapustit do země a usnadnit si přístup do příjemně teplé koupele.

Péče o vířivku? Žádný problém!

Pokud si chcete užívat své soukromé wellness opravdu často a ideálně po celý rok, neměli byste podceňovat péči o vodu ve vířivce. Díky kartušové filtraci, pokročilým filtračním materiálům a možnosti čištění vody ozonem nemusíte naštěstí vodu ve vířivkách NOVITEK měnit častěji, než 2 až 4krát za rok. Zapomínat byste ovšem neměli na pravidelnou kontrolu, čištění a výměnu filtrů a průběžnou dezinfekci vody. I zde je ovšem třeba myslet na určitá pravidla.

„Nejčastější chybou, se kterou se v případě majitelů vířivek setkáváme, je používání stejného postupu péče o vodu, jako v případě bazénů. Vířivky ale mají mnohem vyšší teplotu vody než bazény, což podporuje množení mikroorganismů a snižuje účinky dezinfekčních látek. Doporučujeme proto vždy používat prostředky speciálně určené pro úpravu vody ve vířivce. Našim zákazníkům také poskytujeme řadu rad a tipů, jak se o nové vířivky a vodu v nich starat, a ačkoliv se tento proces může na první pohled zdát složitý, není vůbec těžké se jej naučit. Při pravidelné péči o vodu ve vířivce mají navíc zákazníci jistotu, že jim jejich nová oáza klidu a relaxace bude celoročně spolehlivě sloužit po mnoho let,“ vysvětluje Jakub Rus, vedoucí produktového oddělení společnosti ALBIXON.

Ve vířivce byste měli pomocí jednoduchý testovacích proužků pravidelně sledovat pH vody, které by se mělo pohybovat mezi hodnotami 6,8 a 7,4. Příliš nízké pH může způsobit podráždění kůže, a dokonce korozi kovových částí vířivky, zatímco vyšší hodnoty pH způsobují usazování vodního kamene a snížení účinků dezinfekce. Pro průběžnou dezinfekci vířivky je také vhodné pořídit kyslíkové tablety, které představují méně chemickou alternativu k chlorování či bromování vody.

TIP: Pravidelné koupele ve vířivce vám mohou ozvláštnit a zpříjemnit speciální aromata do vody či sůl pro vířivky, která zajistí křišťálově čistou vodu plnou důležitých minerálů působících blahodárně na kůži celého těla.7

Zdroj a foto: ALBIXON

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *