Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zdraví

Češi výrazně zvyšují nákupy antigenních testů a betaglukanů

Zákazníci největší online lékárny na českém internetu, Lékárna.cz, nakupují za poslední měsíc až osmkrát více antigenních testů než ve stejném období loňského roku. Češi meziročně zvýšili zájem o paracetamol až o 30 % a k podpoře imunity sáhli po betaglukanech. Ty jsou nyní osmkrát žádanější než loni. Přesto se za poslední dva měsíce v odborné online poradně neobjevil žádný dotaz týkající se onemocnění COVID-19.

Odborní farmaceuti z online poradny Lékárna.cz ujišťují, že v současnosti není důvod k panice ohledně šíření koronaviru. „Klimatické změny a výkyvy počasí v posledních letech vytvářejí příznivé podmínky pro šíření respiračních onemocnění. To je fenomén, který se bude pravděpodobně každý rok opakovat. Je proto důležité být připraven,“ říká farmaceut Mgr. Ondřej Pleskot z online poradny Lékárna.cz. Podle něj je prevence jednoduchá a levná: „Základem je hygiena – pravidelné mytí rukou, klidně i sáhnout opět po dezinfekcí rukou. Nestydět se vzít si ve vnitřních prostorách roušku. Imunitu podpořit základními vitamíny (vit. C, D) a minerálními látkami (zinek, vápník, hořčík),“ dodává Pleskot.

Češi v současné době při podpoře imunity preferují betaglukany, přičemž jejich poptávka se od začátku srpna zvýšila meziročně až osminásobně. Nejvyhledávanějšími produkty jsou doplňky stravy s přírodním Imunoglukanem a vitamínem C. Velký zájem je také o produkty s hlívou ústřičnou v kombinaci s vitamínem D. Podle farmaceutů z Lékárna.cz jsou betaglukany v tomto období dobrým prostředkem k podpoře imunity. Jsou vhodné pro pravidelné užívání a dostupné také ve formě sirupů pro děti.

Základní anti Covid ochrana v kostce:

  • hygiena: pravidelné mytí rukou, používání dezinfekce,
  • rouška,
  • podpora imunity betaglukany,
  • podpora imunity vitamíny a minerály.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *