Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

V září zazáří superúplněk: využijte jeho super vliv k naplnění svých cílů

Školní rok je v plném proudu a my jsme zase v režimu intenzivních povinností a plánování. Jak se z toho po prázdninách nezbláznit? Máme pro vás tip, který vám může pomoci – Měsíc, respektive jeho fáze. Práce s lunárními fázemi může přinést řadu výhod. Dle fází Měsíce a jeho postavení je totiž možné plánovat důležitá rozhodnutí tak, aby vedla k úspěchu. A v září to díky síle superúplňku můžeme rozjet na plné obrátky. Měsíc bude totiž zářit mnohem jasněji díky tomu, že bude na své dráze v bodě nejblíže Zemi.  Nepromeškejte svou šanci a přečtěte si 6 super tipů z aplikace Lunarium na čem zapracovat a co naopak neřešit.

Proč superúplněk?
Jde vám z toho hlava kolem? Nádech a výdech – pojďme se podívat na vše postupně – co jsou lunární fáze, proč je Úplněk tak důležitý a co je to ten omílaný superúplněk? Lunární fáze jsou jednotlivé podoby, ve kterých Měsíc vidíme ze Země během jeho oběhu kolem naší planety. Tyto fáze jsou určeny tím, jak velkou část osvětlené strany Měsíce vidíme. A jednotlivé fáze mají na naše tělo různý vliv – od úplňku k couvající fázi do novu, tedy tmavému Měsíci, přes dorůstající fázi až po další úplněk, kdy je Měsíc na obloze vidět celý. Tehdy je osvícen v plné šíři, je tedy logické, že jeho vliv bude nejsilnější. A když je měsíc ve fázi Úplňku a zároveň na své dráze v bodě nejblíže k Zemi (v perigeu), jeho vliv se znásobuje. Můžeme to vidět i pouhým okem – vypadá totiž větší (cca o 14 %) a je jasnější (cca o 30 %) při srovnání s běžným Úplňkem. A navíc je to poslední ze série letošních superúplňků.

1. Superúplněk a jako bonus síla protikladů
A k superúplňku máme ještě další zajímavost. Plný Měsíc bude nejprve v intuitivních Rybách, ale v polovině dne se překlene do cílevědomého Berana. Tahle až skoro protikladná kombinace přináší zajímavou směs vodního živlu s příchutí ohně, a to vše je ještě okořeněné zvýšenou měsíční silou. Co to ale znamená pro nás? Čtěte dál.

2. Dej si nohy do vody a pošli mozek do zenu
Během tohoto Úplňku, kdy se u vlády vystřídají Ryby i Beran, budou vyžadovat speciální pozornost a pozvánku do wellness nohy i horní části těla. Hlava, mozek a vlastně celý obličej včetně očí a nosu a taky chodidla si zaslouží něco extra. Vytvoř si domácí wellness a dopřej si vodní lázeň s mořskou solí na nohy a také výživnou masáž obličeje, a to třeba oblíbenou pomůckou s názvem guasha. Je to tradiční čínská terapeutická technika, která si našla své místo v beauty světě. Spočívá v rozproudění krve pokožky obličeje hladkým nástrojem, který je nejčastěji z jadeitu, a tím také efektivní distribuci výživy uvnitř pokožky. Radou nad zlato je dodržovat pitný režim, aby nás nebolela hlava a vše zakončit meditací s příjemnou hudbou, která může pomoci mozek uvést do meditativního stavu.

„Náš speciální tip je poslouchat theta vlny (4 až 8 Hz). Jsou to speciální frekvence, ve kterých se mozek nachází v meditativním stavu. Najdeš je na Spotify či YouTube a pokud se chceš dostat ještě hlouběji, mohou ti pomoci delta vlny (0,5 až 4 Hz), které jsou ještě pomalejší a mozek se do nich dostává během NREM spánkové fáze (hluboký spánek). A pokud u toho usneš, je to vlastně úspěch, protože spánek je nejhlubší forma regenerace,“ říká Dagmar Borešová, tvůrkyně aplikace Lunarium.

3. Udělejte si odlehčující den
Obecně se doporučuje udělat si během Úplňku odlehčující den. Zařaďte proto do jídelníčku více zeleniny a ovoce. Pokud se rozhodnete pro ovoce, zkuste jej nalačno, tělo si ho tak lépe vychutná – zrychlí se jeho trávení a rychleji se vstřebá energie. Pokud si ovoce dáte s vlákninou, zpomalíte absorpci krevního cukru. Super je jíst ovoce se slupkami, ale v bio kvalitě, abyste měli jistotu, že nebylo ošetřováno zbytečnou chemií či nepřišlo do styku s látkami s GMO (geneticky modifikovanými organismy). A konec chemického okénka. Sečteno a podtrženo, uděláte nejlépe, vyhnete-li se konzumaci těžkých smažených jídel a alkoholu.

4. Zbavte se starého haraburdí z domácnosti
Zářijový Úplněk je ideální dobou pro úklid domácnosti. Lunární aplikace Lunarium doporučuje zapálit si svíčku pro podporu živlu ohně a rituálně se pustit do třízení starého a nepotřebného – od oblečení přes již přečtené knihy až po staré papíry. Ulevte své domácnosti od haraburdí, navažte běžným úklidem s pomocí vody a závěrem můžete domácnost rituálně vykouřit šalvějí či oblíbeným vykuřovadlem z Jižní Ameriky – Palo Santem. Náš virální tip – pokud máte robotický vysavač můžete jej před úklidem vybavit krystaly, vonnými tyčinkami či právě doutnající šalvějí, aby při vysávání zároveň prostor čistil energeticky. Je potřeba na něj následně dohlížet.

5. Zahrada vyžaduje den klidu
Během superúplňku, kdy je Měsíc nejblíže Zemi a jeho vliv je tak nejsilnější, je ideální nechat rostliny i půdu odpočívat. Zahrádkáři mohou tento den využít k relaxaci popsané v tipu jedna a nechat své květiny i zeleninu v rukou přírody. Užijte si klid a ticho na zahradě, během Úplňku, protože Měsíc má dnes své zahrádkářské volno.

6. Vyzkoušejte kouzla na přivolání nové lásky
Během Úplňku je vliv magie a čarování obrovský a během superúplňku je zákonitě super obrovský. Říká se, že modlitby a přání vyslovené za Úplňku se splní. Jeho první část pod nadvládou intuitivního znamení Ryb přinese vhodný prostor pro práci s meditacemi, sny, vhledy, intuicí a podvědomím. Skvělá volba je také art terapie, rituál s využitím hudby (třeba chakradance), umělecké tvorby a kreativity. Barvy pro superúplňkovou magii jsou zelená, tyrkysová, šedá, perleťově fialová a modrá. Jako vhodná vykuřovadla a vůně pro tento Úplněk doporučuje Lunarium šalvěj, mátu a pryskyřici.

„Ponořte se do sebe a navnímejte, co jsou vaše nejtajnější přání a sny a udělejte z nich cíle, které díky síle a akci Berana můžete odhalit a začít na nich konečně pracovat. Manifestujte: zapalte si svíčku, připravte si sklenici s vodou, aby byly přítomny oba živly, a napište si přání na papír. Důležitá je i emoční složka – prociťte si ten pocit jako kdyby se přání již splnilo. Můžete si taky přání spojit s konkrétní vůní olejíčku – vhodná je třeba máta. Vždy, když si k ní přičichnete, vzpomenete si na své přání a posíláte mu tak další energetickou výživu ke splnění,“ říká Dagmar Borešová tvůrkyně aplikace Lunarium.

Lunární fáze v aplikaci
Lunární fáze jsou staro-novým nástrojem, které otevírají novou cestu v oblasti seberozvoje. Lze dle nich totiž načasovat klíčová rozhodnutí. Úspěch každého záměru totiž nezáleží jen na našich schopnostech, ale i na okamžiku jeho provedení, ať už jde o změnu účesu, plánování kosmetických zákroků, podpis smlouvy, nebo péči o krásu (hubnutí, stříhání vlasů atd.) domácnost a zahradu. Pokud vás práce s lunárními fázemi oslovuje, zkuste aplikaci Lunarium, která přináší praktické informace o energii dne, měsíčních fázích či termínech nejbližšího úplňku a novoluní. Denně nabídne až 30 tipů a doporučení z kategorií krása, zdraví, strava, magie, domácnost, zahrada, energie. Tento praktický lunární online diář můžete mít díky aplikaci neustále u sebe v telefonu.

Aplikace je ke stažení na platformě Appstore pro IOS a na Google Play pro Android zdarma. Cena za rozšíření obsahu je 99,- Kč měsíčně nebo 999,- Kč ročně.

Zdroj a foto: lunarium.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *