Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

DětiZábava

Buffalo Kids přinášejí do kin nezapomenutelné dobrodružství na Divokém západě

Buffalo Kids, nový animovaný snímek plný dobrodružství a emocí, zavede diváky na strhující cestu napříč Divokým západem. Film sleduje příběh dvou irských sourozenců, kteří se po příjezdu do Ameriky vydávají hledat svého ztraceného strýčka. Do kin tento animovaný zážitek pro celou rodinu uvede 3. října 2024 společnost Bohemia Motion Pictures. Co myslíte, byl to dobrý nápad, jet na Divoký západ?

Příběh plný odvahy a přátelství
Mary a Tom jsou mladí sirotci, kteří přijíždějí do New Yorku s nadějí, že se o ně postará jejich strýček. Když však po něm na přístavišti není ani stopy, rozhodnou se sami vyrazit za ním do Kalifornie. Vydávají se na cestu napříč nebezpečnou a nespoutanou Amerikou, nasedají na vlak a přidávají se ke skupině sirotků na cestě do nových domovů. Ve vlaku se spřátelí s neobyčejným hrdinou, který navždy ovlivní jejich životy.

Film Buffalo Kids ukazuje, že s trochou odvahy, bystrostí a věrnými přáteli lze překonat jakoukoliv překážku. Na své cestě se Mary a Tom setkávají s padouchy, nečekanými spojenci a zážitky, které je dovedou až k jejich vysněnému domovu. Snímek je plný emocí, napětí a vtipu, který potěší jak děti, tak dospělé. Nakonec, ten největší poklad nemusí být vidět – je to pocit, že patříte tam, kde jste přijímáni takoví, jací jste.

„Příběhy, které překonávají předsudky a které nám umožňují se zamyslet a cítit se po jejich zhlédnutí jako lepší lidé, se musí vyprávět. Všechny tyto prvky jsme chtěli ztvárnit v Buffalo Kids,“ uvedl k námětu filmu jeho režisér Pedro Solís García.

V českém znění postavy ožijí hlasy Mikuláše Převrátila, Tomáše Juřičky, Terezy Chudobové, Martina Sobotky, Bohdana Tůmy a dalších.

Film režírovali Juan Jesús García Galocha a Pedro Solís García, kteří jsou známí svými kreativními animovanými projekty a stojí například za mezinárodně úspěšnou španělskou animovanou produkcí Mumie. Film byl natočen ve Španělsku a do českých kin jej přináší společnost Bohemia Motion Pictures. Snímek byl inspirován krátkým filmem Cuerdas (Provázky), který obdržel celosvětově 387 cen včetně španělské GOYA za nejlepší krátký animovaný film (2014) a v roce 2021 se tak dostal do Guinnessovy knihy rekordů. 

Zajímavosti o filmu:

  • Scenárista a producent Jordi Gasull absolvoval stejnou cestu autem jako hlavní postavy filmu. Zajímavostí je, že projížděl místy, kde se narodily tak významné osobnosti filmové historie jako John Wayne a Walt Disney.
  • Příjezd hlavních postav filmu do New Yorku se shoduje se stejným dnem, kdy byla slavnostně odhalena Socha Svobody, tedy 28. října 1886.
  • Tvůrci filmu studovali různé modely vlaků, aby našli ty, které co nejlépe odpovídají období a skutečným železničním tratím konce 19. století.
  • Postava vlakvedoucího Walkera je inspirována fotografií vlakvedoucího z 19. století.
  • Na tomto filmu se pracovalo tři roky a podílelo se na něm více než 200 lidí.
  • V rolích členů národa Cheyenne, původního domorodého kmene Severní Ameriky, který historicky obýval oblasti Velkých plání (zejména na území dnešních států Montana, Wyoming, Jižní Dakota, Colorado a Oklahoma), hrají skuteční cheyennští herci. Na hudebních sekvencích filmu se podíleli cheyennští hudebníci pro scény, kde hudbu hrají právě oni. Scenárista a producent se setkal s náčelníky rady národa Cheyenne v Lame Deer, Montana.
  • Čas strávený počítači na generování jednotlivých snímků filmu činil neuvěřitelných 972 000 hodin práce.
  • Tento film byl zpracován ze 100 % na home office.

Zdroj a foto: http://www.bohemiamp.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *