Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

DětiZábava

Film Malý velký pes je malou připomínkou velkých věcí

Když se něco porouchá, je potřeba to spravit. Ať už to znamená utáhnout povolený šroubek, nebo zachránit rodinnou farmu. S dostatkem odhodlání a vzájemnou podporou není žádná překážka dost velká. A co teprve, když se sčuchnete s takovým čtyřnohým parťákem jako desetiletá Annie! Na první pohled je to sice obyčejný vořech, ale pod střapatým kožichem bije srdce šampióna. Dojemný a vtipný příběh Malý velký pes vznikl podle knižního hitu, který v Austrálii posbíral všechny velké literární ceny. Tlapku na to, že tihle dva nepravděpodobní hrdinové si získají i vás.

Přestože rodiče malé Annie dělají, co můžou, smůla se jim lepí na paty. Kromě obrovského sucha musí čelit i chamtivosti místního podnikatele, který chce skoupit všechny farmy ve městě. Hrozba, že přijdou o střechu nad hlavou, sílí každým dnem. Že by tenhle malér vážně nešel opravit? A co když je řešením vyhrát prestižní mezinárodní šampionát v agility! Co na tom, že by se jeho vítězem měl stát bezejmenný kříženec, který se donedávna toulal po ulicích. Pro Annie je to Voříšek a teď je součástí její rodiny. A dohromady dokážou překonat i ty nejtěžší zkoušky. Mají totiž společný cíl.

Malý velký pes není jen dalším filmem o psím hrdinovi, jak by se na první pohled mohlo zdát. Zatoulaný kříženec v něm spolu s desetiletou Annie sice hraje hlavní roli, ale ze všeho nejvíc je to příběh o tom, co je v životě skutečně podstatné. O lásce, síle přátelství i důležitosti rodiny a odvaze zůstat sám sebou. Bez ohledu na všechny pochybovačné hlasy i těžkosti, které to s sebou přináší. Aspoň tak ho charakterizují tvůrci a věří, že velkým divákům připomene, že nemusí nést celou tíhu světa na svých bedrech, a těm malým dodá kuráž věřit v sebe a své blízké.

Na své si samozřejmě přijdou i všichni milovníci psů. A nejen oni! Před kamerou se vystřídalo okolo 150 zvířat včetně oslů, ovcí, pávů, slepic, krocanů, hus, krav, koní, ještěrky, dvou prasat a více než stovky psů! A to v australském subtropickém podnebí není jen tak. Na place proto nechyběly psí „šatny“, ve kterých čtyřnozí aktéři odpočívali ve chvílích volna. Filmový Voříšek ji měl údajně větší než jeho herecký kolega Jai Courtney, známý mimo jiné ze Sebevražedného oddílu komiksového universa DC, kde si zahrál po boku Jareda Leta, Willa Smitha nebo Margot Robbie. Luxus vlastního pelíšku pro něj přitom stejně jako ve filmu, ani v životě nebyl vždycky samozřejmostí. Než ho v jeho 18 měsících tvůrci objevili, prošel si třemi záchrannými stanicemi. Svou inteligencí, houževnatostí a mrštností ale všechny přesvědčil, že má všechny předpoklady stát se hvězdou.

Malý velký pes
Austrálie – 2024
Délka: 91 min.
Žánr: rodinný, dobrodružný
Premiéra: 10. října 2024
Režie: John Sheedy
Hrají: Jai Courtney, Lily LaTorre, Celeste Barber, Matt Day, Deborah Mailman, Jack Thompson, Joel Jackson, Sarah Roberts a další
V kinech: od 10. října

Foto: archiv filmu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *