Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zvířata

Inovativní program Purina Unleashed hledá startupy v oblasti pet care: projekty mohou získat podporu až do výše 1,3 milionu korun

Purina zve technologické startupy v oblasti péče o domácí mazlíčky do 6. ročníku akceleračního programu Unleashed. Cílem je společně najít přínosná technologická řešení, zejména z oblasti umělé inteligence, která pomohou řešit problémy majitelů domácích mazlíčků. V rámci programu Purina podpořila již 33 startupů. V roce 2025 jich přibude dalších 10. Každý z nich může získat finanční podporu až do výše 1,3 milionu korun. Přihlášky je možné podávat do 30. září 2024 na www.unleashedbypurina.com.

Purina, značka, která patří pod společnost Nestlé, hledá lídry nové generace inovátorů v oblasti péče o domácí mazlíčky. Vyzývá proto zájemce z celého světa, aby přihlásili svůj startup do 6. ročníku programu Unleashed. Tento program je akcelerátorem pro startupy, které působí v oblasti technologií zaměřených na domácí mazlíčky. Jeho cílem je najít, podporovat a rozvíjet startupy, které využívají technologie k obohacení života domácích mazlíčků a jejich majitelů.

V roce 2025 naváže program Unleashed spolupráci až s 10 dalšími startupy. Purina hledá projekty z celého světa vyvíjející efektivní technologická řešení, zejména v oblasti umělé inteligence, která mají potenciál řešit problémy majitelů domácích mazlíčků a jsou dlouhodobě udržitelná. Specializovaní koučové a odborníci značky Purina pak vítězné startupy povedou jako mentoři. Vítězové také získají přístup do sítě Unleashed a Purina. Zájemci mohou podávat své přihlášky do 30. září 2024. Vítězové budou potom vyhlášeni v únoru 2025.

Vybrané projekty mohou získat finanční podporu až do výše cca 1,3 milionu korun. Pokud projekt dokáže efektivně naplnit potřeby zákazníků Puriny, může startup získat další finanční prostředky.

Projekt nastartoval již 33 startupů
Aktuálně je přihlášeno více než 1400 startupů z 50 zemí. Program dosud pomohl k úspěšnému rozjezdu 33 startupům z celého světa, které poskytují přínosná řešení pro majitele domácích mazlíčků. S některými Purina dokonce rozvinula navazující obchodní spolupráci. Příkladem je společnost Dogamí z ročníku 2023, která vyvinula inovativní herní aplikaci pro psí závody, v rámci které uvedla produkt PURINA DOGASNAX – první značku virtuálních pamlsků pro psy. Dalším příkladem je společnost Feragen z ročníku 2022, která přišla s inovativním řešením v podobě včasného odhalení genetických onemocnění psů za pomocí genetických testů. Ty pomáhají chovatelům čistokrevných plemen odhalit genetická onemocnění a včas zabránit jejich propuknutí. Tento projekt, jehož cílem je také řešení problémů s nevhodnými chovatelskými praktikami, skvěle zapadl do strategie programu Unleashed. Purina s Feragen dále spolupracuje a pomáhá jí s rozvojem služeb a další expanzí.

„Oblast péče o domácí mazlíčky se vždy zaměřovala na inovace. A jsou to právě startupy, kdo ve využívání technologií v tomto odvětví určuje směr. Aktuálně společně kráčíme vstříc umělé inteligenci, která se stále více uplatňuje v moderních technologiích, jejichž cílem je zlepšení života domácích mazlíčků. Spolupráce se startupy z celého světa nám umožňuje přemýšlet o výzvách různorodým způsobem. Společně provádíme testování a získáváme nové poznatky. Z této spolupráce tak těží obě strany. Každý ročník se navíc posouvá o úroveň výše, nejen proto se těším na ten nadcházející a také na další růst naší sítě Unleashed,“ uvedla vedoucí oddělení Purina Accelerator Lab Kim Billová.

Další informace o programu a přihlášku najdete na adrese www.unleashedbypurina.com

Zdroj a foto: Nestlé

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *