Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Jiří Suchý vydává dvojalbum s novými nahrávkami písní, ke kterým v průběhu let napsal hudbu i texty

Jiří Suchý se rozhodl napravit povědomí o své tvůrčí činnosti, a třebaže je na jeho kontě několik stovek skladeb jím složených, většina národa jej bere především jako autora textů a interpreta semaforských písní. Proto se rozhodl upozornit na některé vlastní, plně autorské skladby, a s nadsázkou sobě vlastní komplet nazval anglickým překladem svého jména. Dvojalbum Jiří Suchý neboli George Dry – Composer vydává Supraphon na 2CD i digitálně již v pátek 27. září 2024.

Jiří Suchý není jen autorem hudby k Pramínku vlasů, jak se často předpokládá, a proto se rozhodl pro dvojalbum Jiří Suchý neboli George Dry – Composer vybrat a nově natočit jednačtyřicet reprezentativních autorských skladeb. „Toto dvojalbum vydávám, protože jsem se jako hudební skladatel cítil trochu přehlížený. Mnoho mých písní zůstalo právě po hudební stránce bez povšimnutí, a tak jsem pochopil, že se musím, jak se dneska říká, více zviditelnit. Vybíral jsem písně částečně záměrně a částečně náhodně. Jsou tu skladby z konce padesátých let až po ty nejnovější ze současných semaforských her. Je z nich patrné, že jsem prošel vývojem od hitovek až po složitější a košatější písně, které se hitem nestanou, protože vyžadují více pozornosti a opakovaný poslech,“ uvedl Jiří Suchý.

Druhé album tohoto pozoruhodného kompletu Jiří Suchý neboli George Dry – Composer vznikalo letos v létě ve spolupráci s Orchestrem divadla Semafor, který řídil Jiří J. N. Svoboda. Nejnovější nahrávky navazují na první album, které bylo nahrané již před deseti lety. Kolekce zachycuje neutuchající talent dnes již třiadevadesátileté legendy české pop-music.

V nahrávkách dvojalba Jiří Suchý neboli George Dry – Composer zpívají vedle autora i Jitka Molavcová, Michal Malátný, Karolina Gudasová, Zuzana Maxa, Petr Šudoma, Magdalena Jedličková, Eliška Hurábová, Veronika Tichá, Lucie Černíková, sbor Valkýr, C&K Vocal, Semafor Girls a další.

MULTILINK: https://supraphon.lnk.to/JiriSuchyGeorgeDryComposerPR

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *