Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Zákazníci Kauflandu rekordně rychle darovali částku 8 637 900 Kč milionů na pomoc lidem zasaženým povodněmi

Během jediného týdne přispěli zákazníci obchodního řetězce Kaufland celkem 8 637 900 Kč na podporu obyvatel oblastí zasažených letošními povodněmi. Společnost Kaufland tuto částku navýšila na 10 000 000 Kč.

Všichni zákazníci společnosti Kaufland měli od 19. do 24. září možnost přispět na pokladnách všech prodejen Kaufland příspěvkem ve výši 50 Kč a více. Sbírka vznikla pod záštitou České federace potravinových bank (ČFPB), které bude také vybraná částka oficiálně předána. Získané prostředky budou využity na nákup potravin a drogistického zboží podle aktuálních potřeb v postižených oblastech.

„Náročné životní situace a krize spojují lidi k solidaritě. Jsem rád, že má Česká federace potravinových bank po boku takové partnery jako je Kaufland, kteří neváhali a v prvních dnech povodně nabídli svou pomoc a podporu. Do zasažené oblasti jsme poslali několik kamionů humanitární pomoci a společně spustili finanční sbírku. Z vybraných peněz nakoupíme potraviny a úklidové prostředky, které jsou nyní nejvíce potřeba. Jsem ohromen obrovskou vlnou solidarity a děkuji všem, kteří přispěli,“ reaguje na úspěch sbírky Aleš Slavíček, předseda České federace potravinových bank.

„Velice si vážíme velké vlny solidarity a chceme touto cestou poděkovat všem zákazníkům za jejich ochotu pomoci a také našim zaměstnancům za jejich energii a nasazení. Jsme také nadále v kontaktu se všemi zaměstnanci z postižených oblastí a pomáháme jim při zvládání jejich těžké životní situace, například poskytnutím placeného volna, pořádáním podpůrných sbírek nebo krizovou intervencí,“ říká Heiko Koch, generální ředitel společnosti Kaufland.

Společnost Kaufland navíc během prvních dní po povodních v koordinaci s Krizovým štábem Moravskoslezského kraje a dalšími organizacemi také odeslala celkem 8 kamionů potravinové pomoci v hodnotě více než 6 000 000 Kč do Krnova, Bohumína, Olomouce, Opavy a do skladu potravinové banky v Dubči.

Zdroj a foto: Kaufland

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *