Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Sport

Nadační fond Albert oslavil 15 let pomoci pohybem. Charitativní běh vynesl dětem čtvrt milionu korun

Tento týden oslavil patnáctileté výročí Nadační Fond Albert, organizace zaměřená na vzdělávání školáků a podporu děti i mladých lidí ze sociálně znevýhodněného prostředí. Oslavy proběhly jako součást jednoho z mnoha dobročinných projektů – Běhu pro nadační fond Albert. Letošního ročníku akce se v Praze a Olomouci zúčastnilo pět stovek zaměstnanců společnosti Albert, kteří vyběhali přes 243 tisíc korun. Částka podpoří dětské domovy a nízkoprahová centra.

Nadační fond Albert vznikl v roce 2009, aby zastřešil dlouhodobé charitativní aktivity obchodů Albert. Jeho cílem je od samého počátku podpora zdravého životního stylu dětí i jejich rodičů a podpory vzdělávání, integrace a rozvoje dětí ze sociálně znevýhodněných skupin. Začátek pandemie v roce 2020 ale ukázal, že fond společně s obchodníkem dokáže vystoupit vysoko nad rámec své letité komunitní podpory.

„Náročná doba, ve které žijeme, nám ukazuje, jak důležitá je naše solidarita, starostlivost a odpovědnost vůči komunitám. Jsem opravu hrdý, že dokážeme pomáhat dlouhodobě a konzistentně v rámci zavedených a veřejnosti známých programů, ale také rychle reagovat na celospolečenské události, jako jsou aktuální povodně,“ říká Jiří Mareček, předseda správní rady Nadačního fondu Albert.

Za 15 let fungování fond rozdělil v rámci svých grantových výzev více než 160 milionů korun a finančně či materiálně podpořil více než 400 neziskových organizací po celém Česku. Fond zároveň realizuje vlastní projekty, mezi něž patří Obchůdky s Albertem, které umožňují dětem z dětských domovů vydělat si peníze prodejem vlastnoručně vytvořených výrobků. Těm starším fond zprostředkovává brigády v obchodech Albert a podporuje je ve volnočasových aktivitách, studiu a celkové přípravě na samostatný život.

Běh pro Nadační fond Albert
Důležitým projektem Nadačního fondu Albert mimo sociální oblast je Zdravá 5. Jde o unikátní vzdělávací program, který děti učí zdravému životnímu stylu a stravování. Funguje déle než fond samotný a proškolil již více než 700 tisíc dětí ze škol i školek v celé republiky.   Zdravá 5 již několik let organizuje také workshopy pro dospělé – každoročně je absolvuje na sedm tisíc zaměstnanců obchodů Albert. A právě zaměstnanci si účastní tradičních Běhů pro Nadační fond Albert, a to v rámci měsíce zdraví. Za uplynulých sedm ročníků naběhali 14 tisíc kilometrů a nashromáždili tak 1,4 milionu korun ve prospěch dětských domovů dalších organizací.

„Svojí účastí na charitativním běhu naši zaměstnanci dělají něco pro své zdraví, a zároveň přispívají na dobrou věc. Výtěžek umožní organizacím zakoupit sportovní náčiní, vyrazit s dětmi na hory nebo podpořit rozvoj talentů,“ vysvětluje Alena Paldusová, manažerka Nadačního fondu Albert. Letos se běželo v srpnu Olomouci a 24. září v Praze. Právě druhý běh posloužil jako příležitost oslavit patnáctiny. Součástí akce bylo proto také ocenění organizací, které s fondem dlouhodobě spolupracují, a poděkování dalším partnerům.

  • Za 15 let fungování rozdělil Nadační fond Albert dětem ze sociálně znevýhodněné prostředí 160 milionů Kč.
  • Finanční i materiální pomoc putovala do 400 organizací po celém Česku.
  • Vzdělávacím programem Zdravá 5 prošlo přes 700 000 školáků.
  • Fond se zapojil do pomoci během celospolečenských krizí od pandemie, přes válku na Ukrajině až po následky přírodních katastrof, aktuálně při povodních.

Další informace o činnosti Nadačního fondu Albert jsou k dispozici zde.

Zdroj a foto: Nadační Fond Albert

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *