Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Podzimní audioknižní tipy: Poslechněte si novinky plné napětí, překvapení i romantiky

Šeď, nuda, splín? Na to zapomeňte! Akční zážitky vás příjemně nabudí cestou do práce, i když je venku ještě tma. Mystická atmosféra umocní kouzlo podzimu. Humor a nadsázka rozzáří deštivý den. S audioknižními novinkami si zkrátka nadcházející období užijete naplno.

K podzimu patří pestrost, a tak jsou i naše tipy rozmanité a napříč žánry.

Dobrá detektivka se vždycky hodí
Pokud vás čeká v práci náročný týden, nejste v tom sami. Detektiv seržant Washington Poe nenávidí záhady zamčených pokojů, jenže právě jedné takové musí přijít na kloub. Týká se totiž Estelle Doylové. Temné, nebezpečné a zatraceně sexy patoložky, která nikdy nechodí po slunečné straně ulice, ale seržanta Poa zajímá. Když dojde k vraždě jejího otce, je to právě Estelle, ke komu směřují všechny indicie. Na rukou má zbytky zplodin po výstřelu z vražedné zbraně a do domu obklopeného čerstvým sněhem vedou jen její stopy. Od svého zatčení řekla jen tři slova: „Řekněte Washingtonu Poeovi,“, a tak není zbytí… Mezitím travič zvaný Botanik posílá národním celebritám básně a lisované květiny. Je zvrácený a vynalézavý. Zdá se, že dokáže procházet zdmi a navzdory upozorněním, která dává svým obětem, a bez ohledu na bezpečnostní opatření policie dokáže dál beztrestně zabíjet. Od tohohle příběhu se nebudete moc odtrhnout, takže vám žádný podzimní večer ani dopravní zácpa nebudou dost dlouhé. Audioknihu Botanik od M. W. Cravena pro vás načetl Martin Zahálka v režii Jakuba Taberyho.

Tajemný fantasy svět vám rozšíří obzory
Sérii Hraničářův učeň od Johna Flanagana není třeba fanouškům fantasy dlouze představovat. V audioknižním zpracování nyní vychází již 17. díl nazvaný Arazanini vlci. V Celtice se náhle objeví obrovští netvoři – zlovlci, o nichž se vyprávělo, že jsou jen v legendách. Maddie a Will se vydávají do sousední země s cílem odhalit, kdo nebo co za těmito nebezpečnými šelmami stojí. Will není z cesty do Celtiky nadšen, protože má na ni zlé vzpomínky z doby, kdy byl ještě učněm. Maddie se zase potýká s nadpřirozenem, které jako by číhalo všude okolo. Ale oba jsou hraničáři – a ti vždy udělají vše, aby splnili své poslání. Navíc se dočkají pomoci od místních obyvatel, kteří jim prozradí jméno čarodějky, která za podivnými a nebezpečnými útoky stojí. Podaří se jim najít místo jejího úkrytu? Poslechněte si ve strhujícím podání Matouše Rumla.

Magická Šumava vám nedá spát
Hluboké lesy. Nekonečné louky. Přívětivá i drsnější tvář hor. To je Šumava, kterou milujeme na dovolené. Ale i Šumava má svá tajemství. Ta v příběhu prachatické rodačky Petry Klabouchové jsou skutečně mrazivá. Na zakázaném území Šumavy, kolem řeky Křemelné, se koncem sedmdesátých let začínají probouzet pradávné legendy. Pohraničníci zde stále častěji hlásí výskyt neznámých světelných jevů. Roste podezření na možné nepřátelské plány Západu. A krajem se opět šíří odvěké pověsti o bludičkách a beztělcích.

Do míst, jež byla po desetiletí nepřístupná, je proto vyslána vědecká expedice, která má záhadná zjevení prozkoumat. Vědci věří, že najdou rozumné vysvětlení, ale možná právě oni uprostřed šumavských slatí o rozum přijdou. Jde skutečně o přírodní úkazy, nebo si tu s nimi něco temného pohrává? Každý z nich si v duši nese minulost svou i svých předků — a zdejší kraj nezapomíná. Tentokrát se bude mstít sama Šumava. Audioknižní formě hororového příběhu Ignis fatuus, ve kterém si život a smrt podávají ruce, propůjčili hlasy Klára Suchá a Aleš Procházka. Možná se vám o nich bude i zdát.

O společnosti i životě s trochou nadhledu
Situace, které dobře znáte z vlastního života, vám leckdy připomenou Těžké duše, jejichž autorkou je Iva Hadj Moussa. Považte sami. Johanesovi táhne na padesát. Živí se vyklízením bytů, má na krku jeden sexuální skandál, za sebou rozvod a ve střídavé péči dospívající dceru. Má také tři kamarády, s nimiž ho spojuje láska k heavy metalu i frustrace ze současného světa, kterému z různých důvodů přestávají rozumět. Právě Johanesova dcera Žofie soustavně narušuje jeho stereotypní život. Oč víc je nezkušená, o to progresivnější jsou její názory na otce a život, který on a jeho generace zastávají. Zvlášť když Johanes nemá problém s konzumací masa a na ženy se pořád dívá jako na objekty. Horší ale je, že ani on sám se v sobě nevyzná — je jen obyčejný chlap, který souhrou nešťastných okolností tak trochu selhal, nebo zavrženíhodný sexuální predátor? A záleží víc na tom, jak se ke svému prohřešku postaví sám Johanes, jeho dcera, nebo snad celá společnost? Poslechněte si, jak mu v tom všem pomáhá humor, nadhled a taky znovuobjevená elektrická kytara. Pro podzimní přemítání o životě je tato audiokniha jako dělaná. Načetl ji Leoš Noha, který se role skvěle zhostil.

I cestou do práce se můžete zasnít
Čas pohádek není jen o Vánocích. Když už je nepíše sám život, vždy se najdou autoři, kteří to udělají za něj. Třeba Erin Watt, která stojí za titulem Papírová princezna. Ačkoli, je tohle opravdu pohádka? Hlavní hrdinka Ella Harperová je věčná optimistka. Celý život se s matkou stěhovaly z města do města, snažily se vyjít s penězi a přežít ve špinavých slumech, kde život opravdu nebyl procházka růžovou zahradou. Po matčině smrti Ella zůstala na tento boj úplně sama. V jejím životě se znenadání objeví muž jménem Callum Royal, který ji vytrhne z chudoby a vezme s sebou do svého nóbl sídla mezi svých pět synů. Problém je však v tom, že ji tam všichni nenávidí. Každý z bratrů Royalových je velmi přitažlivý a charismatický, ale žádný z nich není tak podmanivý jako Reed Royal. Ten však Elle dává velice silně najevo, že mezi ně nepatří, a je odhodlaný poslat ji zpět do chudinské čtvrti, odkud přišla. Bohatství, luxus, podvody a lži – nic takového Ella dosud nezažila. Pokud má však přežít mezi takovými lidmi v honosném paláci, bude se muset naučit přemýšlet jako jedna z nich. Dokáže to, aniž by ztratila sebe samu? O tom vám bude vyprávět Klára Nováková, která tento titul načetla.

Všechny tyto a dalších více než 9 000 titulů najdete v nabídce Audioteky, jedné z největších audioknižních platforem v Česku. K pohodlnému poslechu vám poslouží aplikace Audioteka, která je ke stažení pro Android i iOS. Umožní vám nejen zrychlování zvuku a posouvání příběhu po časové ose, ale také využití Apple Car Play i Android Auto. Aplikaci můžete ovládat přes hodinky Apple Watch nebo s podporou Alexa.

Zdroj a foto: www.audioteka.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *