Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Dotace NRB na pořízení elektromobilu v rámci programu Záruka Elektromobility jsou vyčerpané

Národní rozvojová banka během sedmi měsíců, po které byl spuštěn příjem žádostí o dotaci v rámci programu Záruka Elektromobility, rozdala 1,95 miliardy korun. Původní cíl podpořit programem Národní rozvojové banky pořízení 4 055 vozidel a 1 500 dobíjecích stanic byl překonán během půl roku.

„Nárůst zájmu firem a podnikatelů o úvěr s dotací na firemní elektromobily jsme v Raiffeisen – Leasing zaznamenali už v prosinci loňského roku, kdy byla zveřejněna výzva v rámci programu Záruka Elektromobility, už tehdy nás oslovovaly desítky firem a podnikatelů denně. Od březnového spuštění výzvy až do dnešního dne jsme přijali více než 1300 žádostí o zaručený úvěr s finančním příspěvkem NRB. Více než 90 % žádostí se týkalo vozů značky Tesla pro firemní flotily menších až středních firem. Průměrná výše úvěru na jeden vůz činila 600 tisíc korun. Valná většina úvěrů je úspěšně profinancovaná a počítáme také s projednáním žádostí, které byly podány do 14. 10.,“ shrnuje atraktivitu dotačního programu Jaroslav Kumbera, ředitel oddělení Autofinancování Raiffeisen – Leasing.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *