Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

TechnologieZábava

V hlavní roli vášeň, tak by se dal popsat ohnivý superúplněk v Beranu

Úplněk v Beranu je čas ohnivé vášně, která může mít podobu akce a nových začátků a to vše je ještě k tomu zesílené vlivem superúplňku. Konstalace přinese velkou sílu a odhodlání vybudovat si hranice, začít nové projekty nebo se odevzdat víru vášně, ať už v lásce či v kariéře. Říjnový superúplněk je také vhodnou dobou pro péči o pokožku, zbavování se starých věcí a do intimního života přinese vášeň a hluboké emocionální propojení. Využijte proto sílu Měsíce na maximum! Přinášíme vám 7 tipů z lunární aplikace Lunarium, včetně ohňového transformačně manifestačního rituálu na propuštění nepotřebných vzorců a manifestaci nových začátků. Tak si uvařte si kakao nebo čaj a jdeme na to.

1. Dopřejte si obličejovou jógu
Beran jako první znamení zvěrokruhu je tradičně v astrologii spojován s hlavou. Hvězdní hráči superúplňku jsou kromě hlavy také obličej, mozek, oči, nos a prim hraje životní síla. Dopřejte jim něco extra. Třeba obličejovou jógu, která zpevňuje svaly obličeje, prokrvuje pokožku a tím ji vyživuje a zlepšuje také její kvalitu a v neposlední řadě stimuluje tvorbu kolagenu. Ten přispívá k větší pružnosti a také k rychlé regeneraci. A co je na tom všem nejlepší? Může dojít k redukci jemných linek a vrásek, zejména v okolí čela, očí a rtů. Díky účinkům obličejové jógy můžete vypadat odpočatější a díky tomu i mladší. Dejte si ale pozor, dnešek působí i naopak a přílišné zatěžování těchto partií může mít intenzivnější efekt než normálně. A pamatujete, že vše je podpořeno silou superúplňku, kdy je Měsíc opravdu blízko Země.

2. Vsaďte na k-beauty
Po obličejové józe, která působí na pleť jako fitko, vsaďte na výživu. Pleť je dnes obzvlášť natěšená přijímat výživné oleje, masky a krémy. Zkuste ji vzít třeba na výlet do východní Asie a oddat se trikům korejské kosmetiky, která aktuálně hýbe beauty světem. Vsaďte na fermentované přírodní ingredience, šnečí sliz a vícekrokovou péči o pleť. Pro nás byl game changer rutina jménem double cleansing. Je to v podstatě metoda dvoufázového čištění pleti. Tady je nejprve potřeba odlíčit se olejem. Ten jemně vmasírujeme do pleti, kterou následně namočíme vodou. Olej se emulguje a vše nepotřebné z pleti se tak dostane pryč. Pleť dočistíme například čistícím gelem či pěnou, která hloubkově odstraní zbytky produktů a pomáhá předcházet ucpávání pórů. Poté je vhodné použít tonikum, které upravuje pH pleti, výživné sérum s aktivními látkami (našim favoritem je kyselina glykolová) a vše doladit hydratační tečkou v podobě krému dle preferencí vaší pleti.

3. Udělejte si odlehčující den
Říká se, že během Úplňku se nespotřebované kalorie mají tendenci více ukládat do tukových zásob. Obecně se doporučuje udělat si v tento čas odlehčující den. Zařaďte proto do jídelníčku více zeleniny, v tomto období doporučujeme kimči (korejská fermentovaná zelenina), které má pozitivní vliv na náš mikrobiom. Fermentovaná zelenina má obecně dobrý vliv na střeva a může zlepšit i imunitu. Fermentovanou zeleninu si můžete připravit také doma, mrkněte na YouTube, kde naleznete manuál. A pro ty, kteří to chtějí vzít pěkně od podlahy máme tip na odlehčující den v podobě půstu na vodě. Půstem necháme odpočinout žaludek od trávení i výrazných chutí. Organismus se tím restartuje podobně jako počítač a vy můžete další den začít s pomyslným čistým štítem. A pokud jste vyznavačkou zlaté střední cesty, zkuste přerušovaný půst.

4. Protřiďte své sezónní oblečení
Říjnový Úplněk je ideální dobou pro úklid domácnosti. Lunární aplikace Lunarium doporučuje zapálit si svíčku či oheň v krbu pro podporu živlu ohně a rituálně se pustit do třízení starého a nepotřebného. Změna sezóny si doslova říká o protřízení skříně a poslání starého a nepotřebného oblečení dál, tím se odlehčí i energie. Proberte své skříně a udělejte radost svým nenošeným oblečením dalším lidem. Zkuste je třeba dát na Vinted, odnést do second handu nebo zavítat na pražský swap, kde si oblečení můžete vyměnit za jiné. Nepotřebné kousky potom můžete vytřídit do kontejneru na oblečení.

5. Zahrada a pokojovky si berou day off
Během Úplňku, kdy je Měsíc nejblíže Zemi a jeho vliv je tak nejsilnější, je ideální nechat rostliny i půdu odpočívat, a to platí i pro pokojovky. Zahrádkáři mohou tento den využít k relaxaci a nechat své květiny i zeleninu v rukou přírody. Ta pomalu s probíhajícím podzimem začíná vše ukládat do půdy a připravuje se tak na nadcházející zimu. Užijte si klid a ticho na zahradě, během Úplňku, protože Měsíc má dnes své zahrádkářské volno.

6. Vášeň v hlavní roli
Měsíc ovlivňuje nejen naše emoce a produktivitu, ale také náš sexuální život. Jeho postavení v jednotlivých znameních zvěrokruhu může ovlivňovat naši touhu, libido, energii a náladu během sexu. Když Měsíc prochází znamením Berana, sexuální energie stoupá. Je to období vášně a ohnivě sexuální energie, které rozhodně vyzývá k postelovým hrátkám. Otevírá se nám brána do světa nekonvenčních sexuálních zážitků a touze po dobrodružství. Beraní potřeba prožívat věci intenzivněji může přinést do vztahu potřebný náboj, který může motivovat ke zkoušení nových věcí. V tento čas můžete být otevřenější k netradičním technikám a hravým fantaziím.

7. Vyzkoušejte kouzla na úspěch, osobní sílu a nové začátky
Úplněk přináší maximální magickou energii. Je to den jako stvořený pro rituály a kouzla, která vám pomohou podpořit vše, co si ve svém životě přejete. Je to skvělá příležitost – tak ji pojďme využít – zejména během superúplňku, kdy je síla vyšponovaná na maximum. Byl by hřích toho nevyužít. Ve znamení Berana, kdy vládne živel oheň, je vhodné se zaměřit na rituály pro podporu nových začátků, síly a úspěchu – pomůže to nasměrovat energii. Využijte sílu červené barvy, která symbolizuje sílu, energii a vášeň. Pomůže vám jasně se soustředit na cíl. Vykuřovadla a vůně, které pomohou zesílit záměry jsou skořice, která přináší teplo a úspěch, hřebíček pro sílu a ochranu a bobkový list pro moudrost a bez, který podporuje čistotu a pozitivní energii.

Uvařte si šálek dobrého čaje, kvalitní kakao či zahřívající chai latte a jdeme čarovat. Než se ale otevřeme novému, je dobré udělat místo pro to staré. Tyhle rituály se dělají většinou během novoluní. Nicméně pod nadvládu Berana je vhodné využít jeho transformační oheň.

Rituál: ohnivý transformačně manifestační rituál na pouštění starých věcí a přivolání nových:

Co budete potřebovat:
● Bezpečné místo pro práci s ohněm
● Ideálně červenou svíčku (symbolizuje oheň, vášeň, sílu a spojení s našimi kořeny)
● Kousek papíru a pero (pro psaní záměrů)
● Vykuřovadlo nebo vonnou tyčinku s vůní skořice či hřebíčku
● Křišťál nebo ametyst (posiluje intuici a duchovní spojení)

Postup:
1. Příprava prostoru: vyhledejte klidné místo, kde nebudete rušeni. Zapalte červenou svíčku a vykuřovadlo. Připravte si misku, do které můžete vhodit hořící papírek.
2. Příprava záměru: přemýšlejte o tom, co chcete propustit.
3. Spojení s Beranem a Ohněm: zavřete oči, nalaďte se hlubokým a pomalým dýcháním. Ideálně stejně dlouhý výdech a nádech. Jakmile ucítíte, že mysl je klidnější, představte si, že jste v lese na mýtině u ohniště, díváte se do plamenů, cítíte teplo a vůni pálícího se dřeva. K ohništi přichází obrovské silné zvíře, je to beran – zastaví se u ohně a upřeně na vás hledí. Hluboce se skrze plameny ohně zadívejte do jeho očí a představujte si, že se spojujete s jeho silou.
4. Formulace záměru: vezměte si do ruky pero a papír a z tohoto stavu si napište, co chcete propustit.
5. Spálení záměrů: vezměte papír se svými záměry a opatrně ho spalte nad plamenem svíčky a hoďte jej do misky. Nepodporující vzorce se za pomoci ohně transformují a uvolní místo novému. Můžete vyslovit „propouštím a děkuji“.
6. Nové záměry: stále ve stavu napojení pokračujte v rituálu. Tentokrát si napište přání či nové cíle, které chcete, aby tato síla podpořila. Vyslovte svá přání nahlas, slova jim dodávají energetickou vibrační sílu. Můžete se přitom dívat z okna na superúplněk, nebo vyjít ven a zahledět se na nebe. Po ukončení své záměry uchovejte pro pozdější přezkoumání – můžete je vložit na svůj oltář, nebo schovat mezi oblečení.
7. Poděkování: poděkujte živlu ohně, energii Berana a superúplňku za jejich podporu a sobě za investovaný čas a energii.
8. Ukončení rituálu: zhasněte svíčku a uhaste vykuřovadlo.

Lunární fáze v aplikaci
Lunární fáze jsou staro-novým nástrojem, které otevírají novou cestu v oblasti seberozvoje. Lze dle nich totiž načasovat klíčová rozhodnutí. Úspěch každého záměru totiž nezáleží jen na našich schopnostech, ale i na okamžiku jeho provedení, ať už jde o změnu účesu, plánování kosmetických zákroků, podpis smlouvy, nebo péči o krásu (hubnutí, stříhání vlasů atd.) domácnost a zahradu. Pokud vás práce s lunárními fázemi oslovuje, zkuste aplikaci Lunarium, která přináší praktické informace o energii dne, měsíčních fázích či termínech nejbližšího úplňku a novoluní. Denně nabídne až 30 tipů a doporučení z kategorií krása, zdraví, strava, magie, domácnost, zahrada, energie. Tento praktický lunární online diář můžete mít díky aplikaci neustále u sebe v telefonu.

Aplikace je ke stažení na platformě Appstore pro IOS a na Google Play pro Android zdarma. Cena za rozšíření obsahu je 99,- Kč měsíčně nebo 999,- Kč ročně.

O LUNARIU
Lunarium je komunita, která spojuje lásku k Luně, astrologii a rituálům. Vzniklo v roce 2020 a jeho estetika je pevně spjatá s esencí a rukopisem zakladatelky s 15 letou praxí Dagmar Borešovou. V roce 2022 se Lunarium rozrostlo o e-shop i kamennou prodejnu v centru Prahy. Prodejna zároveň slouží jako centrum setkávání. V prostorách se pravidelně pořádají tematické workshopy od tvorby lunárních náramků až po sound healing. Nejnovějším přírůstkem v rodině Lunarium je stejnojmenný online lunární diář v podobě aplikace, který přináší užitečné rady a tipy pro seberozvoj na každý den.

Zdroj a foto: Lunarium

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *