Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Oslavte Světový den výživy s lahodnou polévkou z Olomouckých tvarůžků

Olomoucké tvarůžky jako zdravý a chutný doplněk každodenního jídelníčku. S příchodem Světového dne výživy, který každoročně připadá na 16. října, si více než kdy jindy připomínáme, jak důležitá je vyvážená strava. A právě Olomoucké tvarůžky, jediný původní český zrající sýr, hrají v této oblasti významnou roli. Vychutnat si je mohou všichni, kdo dbají na svoji váhu, vegetariáni i lidé s bezlepkovou dietou.

„Olomoucké tvarůžky jsou ideální volbou, kterou ocení každý, kdo dbá na vyváženou stravu. Díky jejich unikátní chuti a nutriční hodnotě mají své pevné místo v české kuchyni. Jsou prostě ideálním společníkem pro všechny, kteří se chtějí stravovat zdravě a vyváženě,“ říká Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

Olomoucké tvarůžky se vyrábějí z netučného kyselého tvarohu. Díky své nízké energetické hodnotě, nízkému obsahu tuku, vysokému obsahu bílkovin a vápníku jsou zdravou součástí jídelníčku a hrají tak důležitou roli při správném fungování organismu. Jsou vhodné nejen pro osoby s bezlepkovou dietou, ale také pro všechny, kteří hledají zdravé a chutné alternativy k běžným sýrům. Olomoucké tvarůžky se vyrábějí bez použití syřidel, barviv, aromat či stabilizátorů.

„Tvarůžky jsou výborným příkladem potraviny, která nejenže dobře chutná, ale díky svým výživovým hodnotám přispívá k vyvážené stravě. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a jen minimum tuku, což z nich činí vhodnou potravinu pro ty, kteří chtějí snížit příjem živočišných tuků, a přitom se nevzdat chuti,“ doplňuje Leoš Kalandra.

Zeleninová polévka s tvarůžkovými noky
Suroviny:
100 g Olomouckých tvarůžků
100 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
100 g květáku
1 cibule
30 g hladké mouky
100 g másla
sůl, pepř, kmín, libeček, pažitka, petrželka
voda na cca 1,5 l polévky

Postup:
Na polovině másla osmahněte nadrobno nakrájenou zeleninu téměř dohněda, zalijte vodou, osolte, opepřete a přidejte nasekaný libeček. Z druhé části másla a mouky udělejte tmavší jíšku, do které přidáte pokrájené tvarůžky a kmín. Z této směsi vykrajujte malé noky, které pokládáte na hotovou polévku na talíři. Polévku dochuťte a ozdobte pažitkou a petrželkou.

Zdroj a foto: A.W.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *