Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití🎄 Vánoce

Vánoční marokánky od Mlékárny Valašské Meziříčí 

Med, datle, ořechy, kakao, vanilka … ano Vánoce jsou za dveřmi. A s nimi tvořivé pečení s Mlékárnou Valašské Meziříčí. Ta se snaží zakomponovat své výrobky do celé řady receptů a tipů do Vás. Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání totiž pokrmy nebo pečené lahůdky dokonale zjemní a dodá jim tu správnou poctivou chuť. Nejinak tomu je i u Vánočního tipu v podobě Marokánek.

Marokánky pochází původně ze severní Afriky. Jedná se o sladké placičky arabského původu. Dnes je ale zná celý svět. Rozhodně se jedná o zdravější variantu cukroví, protože jako sladidlo je v nich použit právě med a sušené či kandované ovoce. Výborně v Marokánkách chutnají také ořechy, které jsou rovně podobně jako med a ovoce našemu zdraví prospěšné. Tento druh cukroví nám dovoluje být navíc i kreativní, protože můžeme použít připravený recept nebo do něho dát to, co máme rádi my sami.

Ingredience:
Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání
150 g cukru
40 g másla
2 lžíce medu
200 g ořechů (mandle, pistácie, pekany)
60 g hladké mouky
200 g kandovaného ovoce
350-400 g hořké čokolády

Postup:
Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme máslo a cukr, a za stálého míchání přivedeme k varu. Mícháme do zhoustnutí.  Přidáme med, nasekané ořechy a kandované ovoce, vaříme na mírném plamenu další 3 minuty. Poté směs stáhneme z ohně a vmícháme mouku a promícháme. Na plech s pečicím papírem lžící tvarujeme marokánky, necháme mezi nimi rozestupy. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 10–15 minut dozlatova. Po vychladnutí je potřeme rozpuštěnou čokoládou a necháme zatuhnout. Uložíme na chladné místo nebo rovnou servírujeme. Podle velikosti vyjde 20-25 ks. Doba přípravy je přibližně 60 minut.

Zdroj a foto: Mlékárna Valašské Meziříčí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *