Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Káva jako od baristy přímo u vás doma

V zimním období není nic lepšího než se zahřát šálkem lahodné kávy, která nejen povzbudí, ale také potěší naše smysly. Ať už jste milovníkem tradičního espressa, jemného cappuccina, nebo si rádi dopřejete něco speciálního, zima nabízí ideální příležitost experimentovat s chutěmi a vůněmi. Se zrnkovou kávou z edice Jacobs Barista si navíc přímo doma můžete připravit profesionální kávový zážitek, který rozzáří i ty nejchladnější dny. Bohaté aroma v každém šálku kávy Jacobs vám tak připomene, že svět kolem nás je plný báječných věcí. Najděte svoje wunderbar!

Jacobs Barista Espresso je silnou směsí jihoamerických a asijských odrůd, jejichž zrnka se praží v bubnové pražičce a mají intenzivní a plnou chuť s lehce kořeněným nádechem. Doporučená maloobchodní cena Jacobs Barista Italiano 1000 g je 647,90 Kč.

Varianta Jacobs Barista Italiano je inspirována uměním italských mistrů baristů. Přináší vybraná kávová zrnka, která jsou pražená delší dobu při nižší teplotě. Výsledkem je silná, přesto jemná chuť, typická pro italskou kávu. Doporučená maloobchodní cena Jacobs Barista Italiano 1000 g je 647,90 Kč.

Pokud hledáte tip na originální kávový recept, vyzkoušejte Calimero. Tento italský drink je drsnějším bráchou známého nápoje Bombardino a k zimnímu období se perfektně hodí. Připravte si ho se zrnkovou kávou Jacobs Barista Espresso Italiano se silnou a jemnou chutí, typickou pro italskou kávu a chuťový zážitek bude dokonalý.

Suroviny:
1 dcl vaječného likéru
0,4 dcl whisky
Intenzivní espresso z kávy Jacobs Barista Espresso Italiano
Šlehačka
Nastrouhaná hořká čokoláda k ozdobení

Postup:
Smíchejte vaječný likér s whisky a vzniklou směs krátce zahřejte. Dávejte pozor, aby se nezačala vařit, její teplota by neměla překročit 80 °C. Mezitím si připravte espresso. Do sklenice nebo skleněného hrnku následně nalijte nejprve ohřátou směs likéru s whisky a poté opatrně přes lžičku nalijte na hladinu nápoje espresso. Nahoru přidejte šlehačku a ozdobte nastrouhanou čokoládou.

Zdroj a foto: Jacobs

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *