Snídaňový jogurt s kroupami a ovocem
K lenošení se ideálně hodí pokrmy, které jsou lehké, ovocné a rychle hotové. Totéž platí i pro snídaně. Ranní jídlo by nás mělo zasytit a vybavit dostatkem energie na dopoledne, rozhodně bychom se jím ale neměli takříkajíc zaplácnout. Skvělou alternativou jsou kroupy.
Malá obilná zrnka v sobě skrývají pořádnou dávku vitamínů B a E, jsou bohatá na vápník, hořčík, zinek, selen, fosfor, železo i vlákninu. Vyzkoušejte je smíchat s jogurtem, pro odlehčení například se sníženým obsahem laktózy (např. Hollandia s 0,01 % laktózy), a čerstvým ovocem a získáte snídani, která vás nakopne do nadcházejícího dne.
Doba přípravy: 35 minut
Na přípravu jedné porce budete potřebovat:
50 gramů krup
200 gramů bílého jogurtu Hollandia s 0,01 % laktózy
1 lžíci medu nebo agávového sirupu
Hrst oblíbeného ovoce (např. malin, borůvek, jahod, hroznového vína…)
Postup:
Snídaňové misky jsou jednoduché na přípravu. V podstatě stačí všechny ingredience s citem promíchat a rovnou servírovat. Nejprve si připravíme kroupy, obilná zrnka propláchneme, vsypeme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí přibližně 30 minut, následně scedíme, propláchneme studenou vodou a znovu řádně scedíme. Do misky nalijeme jogurt ochucený medem nebo agávovým sirupem, přidáme kroupy a opláchnuté, pokrájené ovoce a můžeme podávat.
Tip:
Pokud chcete po ránu ušetřit ještě více času, připravte si kroupy do zásoby. Uvařené vydrží v lednici alespoň čtyři dny a v létě navíc oceníte, že jsou vychlazené.
Zdroj: Hollandia