Upečte si “zdravé” muffiny na sladko i na slano

Upečte si zdravou snídani nebo lehkou svačinku, máme pro vás dva originální recepty.

Ovesné jablečné muffiny
Suroviny:
150 ml mandlového nápoje Alpro Original
1 jablko
125 ml jablečné šťávy
2 vejce
250 g ovesných vloček
70 g vlašských ořechů
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
3 lžíce kokosového oleje
1 lžíce jablečného octa
1/2 lžičky soli
Na posypání: 4 lžíce ovesných vloček, 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů

Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Ve středně velké míse smícháme jablečnou šťávu, mandlový nápoj Alpro, jablečný ocet, rozpuštěný kokosový olej a vejce. Přimícháme suché ingredience: ovesné vločky, nasekané vlašské ořechy, prášek do pečiva, skořici a sůl. Jablko nakrájíme na kostičky a přimícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazaných muffinových formiček. Připravené muffiny posypeme ovesnými vločkami a nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme 25 – 30 minut. Zda jsou muffiny hotové, zkontrolujeme špejlí.


Špenátové muffiny
Suroviny:
200 ml neslazeného mandlového nápoje Alpro
230 g samokypřící mouky
1 lžíce prášku do pečiva
300 g špenátu
1 stroužek česneku
3 vejce
60 g sýru feta, nakrájeného na drobné kostičky
1 lžíce směsi čerstvých bylinek, např. petržele, koriandru a máty
olivový olej
200 g krájených rajčat

Postup:
Na pánvi osmahneme špenát s česnekem. Slijeme všechnu nadbytečnou vodu a špenát dobře rozmixujeme. Předehřejeme troubu na 160 °C. Formu na muffiny vymažeme, použít můžeme také silikonové formičky. Vejce ušleháme s neslazeným mandlovým nápojem Alpro. Postupně přidáváme mouku a prášek do pečiva. Špenát smícháme s kostičkami sýru feta, okořeníme směsí bylinek, zalejeme vaječnou směsí a celé dobře promícháme. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny a na závěr ozdobíme zbylými bylinkami. Muffiny pečeme 30 – 40 minut. Špejlí ověříme, zda jsou muffiny uvnitř hotové. Poté troubu vypneme a necháme v ní muffiny ještě deset minut dopéct.  Špenátové muffiny vyjmeme z formiček, jako přílohu servírujeme rajčatový salát.

Zdroj: Alpro

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.