Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Obrovské lahodné (nejen) svatební pusiny podle Josefa Maršálka

Recept si pro vás připravil Josef Maršálek, který několik let vytvářel cukrářské a pekařské trendy v zahraničí, například v obchodních řetězcích Harrod. V současné době Josef působí se svým umem v Cakeshop Prague v Hotelu U Zlatého Jelena, Celetná 11.

Na 16 kousků potřebujeme:
20 ks bílků
600 g cukr krupice
600 g cukr moučka
2 citróny
1 vanilkový lusk

Na mangovou variantu:
1 zralé mango
1 lžíce citrónové šťávy

Na čokoládovou variantu:
100g kvalitní hořká čokoláda
80 ml mléka
Špetka soli

Postup:
Vymačkáme šťávu z citrónů. 1 lžíci si odložíme na mangové pyré. Zbylou šťávu, společně s bílky a dření z vanilkového lusku, ušleháme do polotuha. Když sníh začne houstnout, po částech přidáváme cukr krupici a pokračujeme ve šlehání na nejvyšší stupeň. Po dosažení tuhého sněhu ručně vmícháme moučkový cukr. Hmotu rozdělíme lžící na 4 plechy vyložené pečícím papírem. Půlku ozdobíme mangovým pyré a druhou čokoládovou polevou. Sušíme při 100 C asi 4 hodiny. Hotové se snadno odloupnou od papíru a při poklepání na spodek krásně “zvoní”.

Mangové pyré:
Mango oloupeme a dužinu odkrájíme od pecky, přidáme zbylou lžíci citronové šťávy a rozmixujeme ponorným mixérem na pyré.

Čokoládová varianta:

Mléko a sůl převaříme a nalejeme na čokoládu. Necháme “povolit” a opět ponorným mixérem rozmixujeme. Necháme vychladnout a můžeme použít.

Zdroj: http://www.cakeshopprague.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *