Uvítejte jaro i ve vaší kuchyni a připravte si dva lahodné recepty!

Uvařte si polévku z medvědího česneku a těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem.

Polévka z medvědího česneku
Říká se, že touto dobou má rostlinka medvědího česneku největší sílu. Pokud jej chcete vyzkoušet, forma polévky je jednoduchá a česnek v ní bude moct vyniknout.

Ingredience:
• 1 střední cibule
• 3 brambory nakrájené na menší kousky
• 1 l zeleninového vývaru
• 1,5 dl bílého vína
• Medvědí česnek dle chuti cca jedna kytička do ruky
• 100 ml smetany
• Sůl
• Pepř
• Máslo

Postup:
Na lžíci másla zpěníme cibuli a necháme restovat dozlatova. Přidáme nakrájené brambory, ještě chvíli restujeme a po chvilce zalijeme bílým vínem. Necháme pár minut odpařit a vyvonět a postupně přiléváme vývar. Necháme vařit do změknutí brambor, přidáme medvědí česnek, nakrájený na kousky a chvilku povaříme. Můžeme, ale nemusíme přidat smetanu, dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme v mixéru, nebo ponorným mixérem. Můžeme podávat se ztraceným vejcem, nebo třeba krutony z pečiva a na ozdobu přidáme pár českých lístků medvědího česneku.

Recept připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“, více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.

Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem
Těstoviny patří mezi univerzální jídla, varianta na studeno dokáže příjemně osvěžit.

Ingredience salát:
• 1 kg těstovin
• Sůl
• Pepř
• 200 g baby špenátu nebo polníčku
• 5 jablek
• 100 g mandlových lupínků
• 400 g nivy

Zálivka salát:
• 6 lžic citronové šťávy
• 4 lžíce olivového oleje
• Sůl, pepř

Postup:
Uvaříme těstoviny, nasypeme do mísy. Cibulku, jablka a nivu nakrájíme na kostičky, přidáme špenát nebo polníček. Těstoviny a připravenou směs smícháme, přidáme pepř a sůl dle chuti a zalejeme připravenou zálivkou. Můžeme podávat samostatně nebo se semínkovým nebo žitným chlebem.

Recept připravila Lucie Jahelková, více receptů na blog.kitchenaid.cz nebo na kitchenaid.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.