Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Novinky z Bageterie Boulevard: Menu s chutí a vůni Piemontských vinic a vítězné menu ze soutěže MasterChef!

Jaro už je v rozkvětu a s ním i nové jarní Chef Menu Bageterie Boulevard, tentokrát plné slunné Itálie z kraje Piemontských vinic, který je proslulý nejenom produkcí vynikajícího vína, ale vyhlášené jsou zejména zdejší lískové oříšky, italské sýry a místní šťavnatá zelenina. A všechny tyto lokální suroviny samozřejmě sehrály svou roli při tvorbě sezonního menu, které vzniklo pod rukama Tomáše Juříka, šéfkuchaře vyhlášené pražské restaurace La Finestra in Cucina. Těšit se tak můžete na neobvyklý oříškový dresink, horský sýr Fontina nebo hovězí maso v úpravě sous-vide.

Součástí každého Chef Menu je i speciální polévka, kde hlavní prim tentokrát hraje cizrna. Jemný Cizrnový krém Tomáš Juřík odlehčil smetanou, doplnil o křupavou pancettu a krutony. Celkově polévka příjemně zasytí a zahřeje zároveň. Vyhlášené piemontské lískové ořechy pro změnu doplnil do první bagety z nového Chef Menu Kuře Fontina. Šťavnaté maso z kuřecí prsou v bylinkách, zapečené horským sýrem Fontina završil jemným oříškovým dresinkem. Všechny chutě doplňuje salát radicchio, známý také jako italská čekanka, který je výrazný nejenom svou chutí, ale také barvou. A na závěr je vše decentně posypáno křupavými lískovými oříšky. Druhá bageta Hovězí Brasato se pak pyšní sytým základem, hovězím masem připraveným pomalým dušením na víně a kořenové zelenině metodou sous-vide. Tato příprava pro piemontskou kuchyni typická. K masu je podáván jemně pikantní dresink z hrubozrnné hořčice, šťavnaté nakládané cibulky, marinované v balsamicu, sýr Grana Padano a čerstvý polníček.

A protože na jaře někteří z nás začínají intuitivně sahat po odlehčenějších variantách jídla, myslel na to i šéfkuchař nového menu a řadu Fit Calories obohatil o wrap Verdura Wrap, ve kterém dominují šťavnatý grilovaný lilek a cuketa, zjemněný citronovou ricottou a ozvláštněný rozinkami a čerstvou mátou. Druhou variantu řady představuje sendvič Losos & Avokádo. Toto oblíbené duo, plné zdravých tuků v dýňovém chlebu, tvoří marinovaný losos a šťouchané avokádo doplněné marinovanou salátovou okurkou.

Jarní menu je dílem šéfkuchaře Tomáše Juříka, který aktuálně působí v pražské restauraci La Finestra di Cucina. Své cenné zkušenosti ale během své kuchařské praxe získával také ve Švýcarku nebo na stáži v New Yorku. Jak sám tvrdí, v menu je jeho chuťovým pohárkům nejblíže Hovězí Brasato. „Hovězí maso má díky úpravě sous-vide spolu s vínem velmi výraznou chuť. Skvěle to navíc završuje sýr Grana padano a kyselé cibulky cipollini. Tato kombinace je tak mým favoritem celého menu a věřím, že osloví i řadu strávníků Bageterie Boulevard,“ doplnil Tomáš Juřík. Nové menu budete moci ochutnat do konce června na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

Vítězné menu ze soutěže MasterChef
Jedinečnou možnost vychutnat si vítěznou bagetu ze soutěže MasterChef Česko máte ode dneška v každé Bageterii Boulevard. Soutěžící Petr Březina perfektně zkombinoval vybrané ingredience a vyšvihnul pod časovým tlakem dokonalou souhru chutí, která jeho recept poslala až na pulty restaurací. Těšit se tak už teď můžete na nevšední Vítězné menu nabízející spojení surovin, které potěší každého milovníka dobrého jídla.

Kuřecí prso, plísňový sýr, italská slanina, cibulové kroužky a vychucený dresink. Každá tato ingredience samostatně už v sobě skrývá velký potenciál, ale co teprve všechny spojené dohromady! Jen tak dokáží nabídnout dokonalý zážitek. A ten nyní přichází i s novou limitovanou edicí Specialité Du Chef Vítězné menu, které prošlo zatěžkávací zkouškou při boji o nejlepší bagetu v rámci soutěže MasterChef Česko. Vítězná receptura Petra Březiny zabalená v křupavé bagetě se skládá ze šťavnatého kuřecího prsa plněného gorgonzolou, doplněného o pancettu, parmazán a fenykl, křupavou složku zastupují cibulové kroužky v pivním těstíčku a lehkou sladkost dodává receptu šalotka na karamelu. Vítěznou tečkou je pak polníček a citronový dresink.

Petr Březina měl velkou radost nejenom z výhry v tomto kole soutěže, ale také ze samotné možnosti propojit své jméno zrovna s Bageterií Boulevard. Konceptu totiž fandí už od otevření první pobočky. „Do Bageterie Boulevard chodíme s rodinou od jejího otevření na pražském Kulaťáku. První dojem si pamatuji jako dnes – skvělé prostředí a street food povýšený na úroveň kvalitní restaurace. Hned v tu chvíli jsme si se ženou řekli, že tohle je místo pro nás a dnes tam chodíme i s dětmi. Bageterie jednoduše patří do naší rodiny a k našemu životu, proto jsem měl z výzvy připravit bagetu v soutěži obrovskou radost. Chtěl jsem přichystat takovou, která by neudělala Bageterii Boulevard ostudu. A to se mi doufám podařilo,“ popsal Petr Březina stojící za Vítězným menu.

Pokud tedy chcete nakouknout pod pokličku soutěže MasterChef, rozhodně se do nejbližší Bageterie Boulevard co nejdříve vydejte. Jako všechny nabídky z edice Specialité Du Chef i tato je zde pouze na dobu určitou – od 28.3.2019 na 6 týdnů!

Více informací najdete na www.bb.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *