Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Děti

Vybavte děti na další školní rok tím správným perem

Další školní rok je již za rohem a nastává každoroční dilema rodičů, které psací potřeby dětem pořídit. V obchodech lze zakoupit velké množství různých druhů per. Je velmi složité se orientovat v tom, co je pro děti vhodné a co nikoliv. Vsaďte na psací potřeby z dílny japonské značky Pilot a pořiďte svým dětem spolehlivá a oblíbená gumovací pera či gelové rollery.

Ačkoliv se vybírání vhodných psacích potřeb pro děti jeví jako složitý úkol, s přehledem od japonského výrobce Pilot bude nakupování hračka.

Gumovací pera
Jednoznačným hitem a fenoménem posledních let jsou mezi školáky gumovací pera Pilot FriXion. Napsaný text díky speciálnímu inkoustu jednoduše „vygumují“ a znovu přepíšou na stejném místě tolikrát, kolikrát chtějí. Sešit školáků se tak stane mnohem přehlednější a upravenější.

Gumovací pera Pilot FriXion Ball (72 Kč) lze doporučit pro děti od prvního stupně základní školy. Jejich gumová úchopová zóna přispívá k pohodlnému psaní bez únavy ruky. U prvňáků, a někdy i druháků, by volbu psacích potřeb měli rodiče konzultovat s paní učitelkou.

Velmi oblíbený je také Pilot FriXion Clicker (79 Kč). Jedná se o gumovací pero bez víčka, avšak se stiskacím mechanismem. Již nemusíte řešit další ztracené víčko, stačí zkrátka stisknout a psát! Všechna gumovací pera mají zároveň jednoduše vyměnitelnou náplň, což učí děti ekologickým zásadám. U gumovacích per FriXion můžete vybírat z více šířek stopy. Volíme šířku stopy dle věku dítěte. Pro mladší děti tu silnější, aby neměly potřebu na pero tlačit.

Gelové rollery
Pro všechny milovníky krásného psaní jsou určeny gelové rollery. Doporučují se především školákům druhého stupně základních škol a všem středo- a vysokoškolákům. Díky své ergonomicky tvarované rukojeti se velmi snadno a pohodlně drží. Gelový inkoust poté velmi lehce a hladce klouže po papíře a máte zkrátka radost ze psaní.

Kolekce gelových rollerů Pilot G-2 (56 Kč) je vhodná pro snadnější zapamatování textu. Nabízí totiž neuvěřitelných 16 pestrých barev. Proto ji ocení především dívky, které milují barvy a touží po krásně napsaných zápiscích či barevně podtrhaném textu.

Kuličková pera
Pohodlná kuličková pera Pilot Acroball (51 Kč) skvěle padnou do ruky. Díky neklouzavé a příjemné úchopové zóně s nimi vydržíte psát velmi lehce a neuvěřitelně dlouho. Z toho důvodu je lze doporučit především pro žáky druhého stupně základních škol a studenty dalších stupňů školství, kteří již mají se psaním zkušenosti a ocení rychlost psaní a pohodu při psaní diktátů, referátů či dalších zápisků.

Acroball vždy stíhá vaše tempo, stačí cvaknout a bez rozepisování píšete. Kuličkové pero jistě ocení všichni leváci. Díky jedinečnému inkoustu, který okamžitě zasychá, si svůj text nikdy nerozmažou. Pera jsou navíc šetrná vůči životnímu prostředí, když je během výroby použito více než 70 % recyklovaných materiálů.

Při výběru psacích potřeb je nutné si uvědomit, k jakému účelu bude přesně pero či roller sloužit. Ne vždy je totiž použití gumovacího pera vhodné. Často se ocitnete v situaci, kdy je zapotřebí použít pero s inkoustem trvalého charakteru. Obzvláště jedná-li se o psaní čtvrtletních či maturitních písemek.

Zdroj: Pilot

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *