Kulinářský letní tábor aneb pořádně vypečený program pro vaše ratolesti

Chtějí se vaše děti toulat po zeměkouli, i když vy jste právě přikovaní ke kancelářské židli nebo mladšímu sourozenci? V kuchyni vám rády nakukují přes rameno a při pečení by se nejraději v těstě vykoupaly? Pak je rozhodně musíte zapsat na náš letní tábor – týdenní kurzy zaměřené na jednu ze světových kuchyní jim zaručeně osladí prázdniny a přinesou pořádnou porci legrace!

Kurzy už jsou v plném proudu, takže určitě neváhejte. Pod odborným dohledem Ivety Fabešové proběhly od začátku prázdnin už dva – spolu se zkušenými lektory a cukráři z Mezinárodní pražské cukrářské akademie (IPPA) měly děti možnost „procestovat“ oblíbené gastronomické ráje, Itálii a Francii. Vyrobily si vlastní těstoviny (byli byste překvapeni, kolik druhů existuje!), lasagne i tiramisu, vlastnoručně zasázely bylinky a také se naučily základním frázím v daném jazyce, aby si nejrůznější laskominy mohly na výletech po zeměkouli objednávat samy. V týdnu věnovaném Francii se zase podívaly na zoubek zapečeným sendvičům, bagetám i proslulým francouzským cukrovinkám jako třeba čokoládové pěně nebo makronkám (takovým, jakým nejde odolat). V každém z kurzů děti soutěžily o titul Mastechefa, čímž dostaly šanci ukázat, co všechno se za daný týden naučily, a vzít to do ruky „po svém“ – jejich kreativitě neklademe žádné meze. Dopřejte dětem vše, o čem kdy snily a co je nenecháte vyvádět ve své kuchyni!

V pondělí 29. července to děti znovu roztočily v kurzu zaměřeném na Českou republiku, ve kterém nebudou chybět povidlové buchty ani pořádná svíčková. Každý prázdninový kemp se kromě vaření a pečení snažíme obohatit něčím zajímavým. Tentokrát to bude malý kurz etikety, kde si „oprášíme“ základy stolování, a hodinou věnovanou různým nářečím. Po týdnech ve Francii a Itálii (začátky 5. a 12. srpna), které pro velký zájem poctíme opáčkem, pak v týdnu od 19. srpna vyrobíme obří mnohapatrový burger a samozřejmě si upečeme pravé donuty – uhodli jste, čeká nás i týden americké kuchyně. Přesný itinerář a další informace o kurzech najdete na www.ifcafe-ippa.cz v záložce kurzy pro děti. Na všechny kurzy je možné se přihlásit právě teď!

Naše cukrářské dětské kempy jsou určené dětem od 7 do 15 let. Každý den začínáme v 9 h v prostorách naší akademie v centru Prahy, a až si, milí rodiče, pro své ratolesti v 16 h přijdete, můžete se těšit na malou ochutnávku toho, co děti během dne vytvořily. Sami uvidíte, že sladší přivítání jste dlouho nezažili.

IF CAFÉ IPPA
International Pragrue Pastry Academy je mezinárodní cukrářská akademie, vytvořená na prostoru o velikosti 550 m² se sídlem v Rosetta Palace v Jungmannově ulici přímo v centru Prahy. Cukrářská akademie je rozdělena do 3 částí: prezentační sál pro 45 posluchačů, nejmodernější cukrářská výroba s možností praktických kurzů pro 8 osob, dětská akademie pro děti ve věku 7–15 let, které se vzdělávají zábavnou formou.

IVETA FABEŠOVÁ, majitelka kaváren IF Café a cukrářské akademie IF Café IPPA
Po účasti v soutěži Master Chef “Na nože” si otevřela svoji cukrářskou výrobu, ve které začala vyrábět cukrářské produkty pro lokální kavárny. V roce 2012 otevřela svojí první vlastní cukrárnu IF Café. Zájem o kvalitní cukrařinu a o to, jak produkty vyrábí byl obrovský. V další cukrárně tedy postavili prosklenou výrobu, která je srdcem celého prostoru a zároveň dává zákazníkům možnost nahlédnout do celého procesu. Z malé rodinné cukrárny se stal celorepublikově uznávaný koncept IF Café, který dělá cukrařinu na nejvyšší úrovni. V současné chvíli má čtyři pobočky v centru Prahy. Sama sebe neustále vzdělává a navštěvuje Masterclasses v zahraničí, a právě tak se zrodila myšlenka postavit v Praze mezinárodní akademii.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.