Shakshuka s Gombaseckou klobásou

Tradiční slovenská receptura Gombasecké klobásy SCHNEIDER dokonale souzní s klasickou zelňačkou nebo třeba exotickou shakshukou. Dodá jí nezaměnitelnou chuť a vůni mimo jiné díky tomu, že je pozvolna uzená na bukovém dřevě – navíc má snížený obsah soli! Další inspiraci k vaření naleznete na www.JakNaVelkeVeci.cz Doporučená prodejní cena 54,90 korun za 230 gramů.

Shakshuka s Gombaseckou klobásou
Ingredience:
4 vejce
1 lžíce olivového oleje
½ cibule, na kostičky
cca 100 g Gombasecké klobásy Schneider, na kostičky
1 balení loupaných rajčat v plechovce
1 ks červené nebo žluté papriky
1 stroužek česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
hrst nakrájeného čerstvého špenátu
mletý římský kmín
sůl, mleté chilli (dle chuti)

Postup:
Orestujte si na pánvi cibuli s trochou oleje. Poté přisypejte papriku nakrájenou na menší kousky, česnek a dochuťte kmínem, solí a chilli. Krátce orestujte. Rajčata z plechovky lehce pokrájejte a přidejte do směsi spolu s rajčatovým protlakem a Gombaseckou klobásou. Vařte do zhoustnutí asi 15 minut. Těsně před koncem vmíchejte špenát a případně dochuťte solí. Do směsi udělejte čtyři důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjte pokličkou a pár minut vařte: bílky se musí zatáhnout, ale žloutky zase chcete lehce tekuté. Podávejte s čerstvým pečivem.

Zdroj: www.schneider-group.cz, www.JakNaVelkeVeci.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.