EXPRES MENU slaví 20 let a představuje krkonošské speciality

Rodinná firma EXPRES MENU, výrobce hotových jídel určených na doma i na cesty, slaví letos 20 let od svého založení a při té příležitosti přináší pro své zákazníky limitovanou edici složenou z typicky krkonošských receptů. Speciální menu připravili ve spolupráci s šéfkuchařem hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiřím Švestkou ml.

„Za 20 let jsme pro naše zákazníky – cestovatele, výletníky, rodiny na dovolené, chataře, kempaře nebo zjednodušeně řečeno všechny, kteří si nestíhali jinak připravit jídlo – vyrobili miliony porcí kvalitních hotových jídel. Nyní se rádi vracíme k našim kořenům a ve spolupráci s krkonošským mistrem kuchařem Jiřím Švestkou ml. jsme sestavili sadu regionálních receptů, ve které nabídneme kančí pečeni s chlupatými knedlíky se zelím, kulajdu s liškami nebo tradiční dezert zvaný krkonošský macek,“ přibližuje zakladatel Petr Sogel cestu, která EXPRES MENU pomyslně zavedla zpět do Krkonoš.

Jiří Švestka ml. vysvětluje svůj postoj k českým receptům: „Mám českou kuchyni rád a nemyslím si, že by byla nezdravá, obzvlášť v dnešní době, kdy existuje spousta moderních technologií a pokrmy se mohou připravit zdravěji. To se týká právě i EXPRES MENU, protože díky jejich speciální metodě CTP je možné vařit bez konzervantů nebo jakýchkoli jiných přidávaných látek. Jídla přitom i po letech chutnají, jako by byla právě uvařená.“

EXPRES MENU založil původním povoláním architekt Petr Sogel v roce 1999. Z původně malé firmičky s jídly vařenými v hotelové restauraci vyrostla ve firmu s vlastním výrobním závodem v Trutnově Poříčí a desítkami zaměstnanců. Za 20 let existence bylo vyrobeno několik miliónů jídel, z toho například 619 600 porcí guláše, 474 000 porcí polévky, 270 000 porcí svíčkové a 265 900 španělských ptáčků. Petr Sogel bilancuje: „V prodejnosti stále vedou české klasiky, jako je svíčková, španělský ptáček, kuře na paprice, rajská omáčka nebo hovězí guláš. Jsme rádi, že sortiment nyní doplní i krkonošské speciality, a budou tak moci strávníky doprovázet na jejich cestách po celém světě.“

Krkonošské speciality od EXPRES MENU sbalené na cesty
Sbalte si s sebou do kufru na cesty kousek Krkonoš a ochutnejte tradiční krkonošské recepty všude, kam vás kroky zavedou. Limitovaná edice jídel od EXPRES MENU je připravená ve spolupráci s krkonošským šéfkuchařem Jiřím Švestkou ml. V kufříku najdete kompletní menu: liškovou kulajdu, kančí pečeni upravenou metodou sous vide s chlupatými knedlíky a zelím nebo pečený koláč podle receptů našich babiček zvaný Krkonošský macek. Kufřík navíc poslouží i jinak – hned poté, co se posilníte EXPRES MENU, si můžete na zadní straně zahrát krkonošské „Člověče, nezlob se“ a třeba se potkat s ostatními figurkami na Luční boudě, vystoupat na pomyslnou Sněžku nebo se poradit s Krakonošem, kudy se vydat dál. Cena: 599 Kč

Kufřík obsahuje:
Kulajda
Vydatná smetanová sladkokyselá polévka s koprem, vejci, bramborem a liškami připravená dle tradičního krkonošského receptu z lokálních surovin. Hmotnost: 600 g

Kančí pečeně
24 hodin marinovaná kančí plec s divokým kořením, cibulí a špekem. Tepelně upravená metodou sous vide. Hmotnost: 500 g

Chlupaté knedlíky se zelím
Tradiční chlupaté bramborové knedlíky, připravované ze syrových strouhaných brambor s kysaným zelím dochuceným trochou kmínu na cibulce a špeku. Hmotnost: 500 g

Krkonošský macek
Pečený koláč připravený podle receptů našich babiček z uvařených brambor, jablek, tvarohu, brusinek a medu. Hmotnost: 400 g

Zdroj a foto: www.expresmenu.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.