Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

SportZe života

Místo gauče na značky (a nejen o Vánocích)!

Zatímco v létě nás sluníčko doslova tahá ven a čas trávíme tak nějak automaticky v pohybu, s nástupem zimních dní to bývá horší. Brzy se stmívá, a navíc se nám ven do mrazu zkrátka nechce. Cvičit se ale dá skoro všude, a pokud zrovna nemáte čas nebo chuť navštěvovat fitko, zkuste to třeba večer u televize. Když navíc použijete ty správné cvičební pomůcky, prospějete svému zdraví a do plavkové sezóny máte vyhráno!

Dvě cvičební pomůcky Flexi-bar a XCO vám trénink rozhodně zpestří. Cvičení s nimi je nejen zábavné, ale hlavně účinné a zdraví prospěšné. Jak vysvětluje lektorka Hana Toufarová, která k nám do Česka dovezla z Ameriky novou cvičební metodu Fit Pain Free: „Jedná se o jedinečné sportovní náčiní na posílení vnitřního stabilizačního systému, díky němuž zapojujete hluboce uložené vrstvy svalů okolo páteře, svaly pánevního dna i břišní svaly. Jejich použití je tak výbornou prevencí proti bolestem zad, ale také ramen a dalších částí našeho pohybového aparátu. Ocení ho i ženy, které mají například po porodu nebo v důsledku klimakteria potíže související s povolenými svaly pánevního dna.“

Flexi-bar
Flexi-bar je původně rehabilitační pomůcka, se kterou dnes mohou cvičit všechny věkové kategorie od dětí přes dospívající, dospělé i seniory, rehabilitující pacienti i vrcholoví sportovci. Skládá se z tyče vyrobené z umělé hmoty a vyztužené skelným vláknem, dvou koncových závaží a držadla z polyuretanu, které je uprostřed. Jedinečnost tohoto nářadí spočívá v tom, že při cvičení je naše tělo v neustálém tlaku a tahu proti kmitání Flexi-baru. Při cvičení tak dojde k zapojení hlubokých vrstev svalů břicha a okolo páteře, svalů pánevního dna a bránice, které se souhrnně nazývají core. „Při cvičení totiž dochází, díky speciální konstrukci této cvičební pomůcky, k pravidelným kmitům, které příznivě působí na ochablé svalové skupiny a podněcují jejich růst. Svaly se díky kmitání rychleji zahřívají a maximální prokrvení vede k intenzivní výměně krve, zrychlení látkové výměny, k optimálnímu zásobování kyslíkem a živinami, a především také k velice efektivnímu budování svalstva,“ říká lektorka Hana Toufarová. Při tréninku doma jistě oceníte, že můžete cvičit ve stoje, v sedu, vytvářet si různé posilovací sestavy. Skvělé je Flexi-bar kombinovat také např. s BOSU, power jógou, velkými míči nebo pilates.

Návod, jak cvičit s Flexi-barem:
– Tyč uchopte uprostřed držadla (jednou nebo oběma rukama – ne křečovitě!).
– Stáhněte lopatky směrem dolů k pasu. Posílíte tak mezilopatkové svaly a budete správně stát. Stůjte pevně, aby se tělo, pokud možno, nehýbalo.
– Začínejte vždy velice jemným kmitáním. I malé kmity mají velký význam. Pokud vám kmitání zpočátku nejde, zastavte pohyb tyče. Zavřete oči, udělejte nádech-výdech a zkuste to znovu. Brzy získáte cit pro tento pohyb.
– Maximálního efektu cvičení s Flexi-barem docílíte, když budete cvičit minimálně 10 až 15 minut 2x až 3x týdně.

XCO
Nová cvičební pomůcka XCO (čte se jako Iksko), původně vyvinutá pro terapii, je dnes skvělým tréninkovým doplňkem. Mohou ji používat jak vrcholoví sportovci, tak třeba i senioři. A mohou s ní cvičit ženy, muži, dokonce i děti. Jak vysvětluje Hana Toufarová: „Jejím základem jsou dva válce, které uchopíte do rukou a pohybem v nich aktivujete přesýpání speciální hmoty. Zapojíte tak maximum svalů, a především posílíte hluboký stabilizační systém. XCO navíc funguje jako skvělá kardio zátěž, která nezatěžuje klouby.“

Dá se používat venku, dokonce v jakémkoliv počasí, protože materiál je odolný proti povětrnostním vlivům. Ale výborně vám poslouží i při posilování doma. Válce jsou skvělé také v kombinaci s ostatním náčiním, například s BOSU. Přidáním XCO k vašemu běžnému posilování se cvičení stane nejen zábavnějším, ale především za stejný čas zvýšíte intenzitu, zlepšíte kondici a více posílíte svaly.

Kdy a kde?
Nově jsou pro všechny zájemce, které metoda FitPainFree oslovila, připraveny krásné nové prostory v hotelu Diplomat (Praha 6, Evropská 15). Na výběr jsou nejen jednotlivé konzultace po měsíci, ale také 12týdenní terapie (6 konzultací) v rozmezí 14 dnů nebo intenzivní kondiční lekce 2 – 3x týdně. Po dobu konzultace je pro klienty zajištěno i parkování, 2 min od hotelu Diplomat je zastávka metra Dejvická.Další možností je účast ve skupinových lekcích FitPainFree, které povede Hanka Toufarová od 31.11., a to každý čtvrtek 18.00-19:00 v centru trvalého zdraví Cordeus (stanice metra i tramvaje Bořislavka). Počet míst je 13, proto je nutná rezervace.

Více na facebooku FitPainFree Praha nebo na tel. 602 587 969.

Zdroj a foto: www.flexibar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *