Rýžový ocet zlepšuje imunitu a podporuje trávení

Rýžový ocet se používá zejména v asijské kuchyni. Vyrábí z fermentované (kvašené) rýže nebo z rýžového vína. Světlý rýžový ocet se používá především v Japonsku při přípravě sushi, ale je vhodný i na dochucování různých pokrmů. Má jemnou chuť a pokrmům dodá zajímavou chuť a co víc, má spoustu benefitů pro naše zdraví.

Rýžový ocet je známý tím, že přináší přirozenou chuť některým potravinám a pokrmům, takže je často přidáván jako kulinářský doplněk ke konkrétním pokrmům, jako je například sushi. Chuť tohoto octa pozvedne i vaše saláty, salátové dresinky, je vhodný k ochucení zeleninových příloh dokonce i masa. Jeho využití je opravdu velmi pestré a stejně pestré jsou i jeho účinky pro zdraví.

  • Rýžový ocet je velmi bohatým zdrojem aminokyselin, které jsou důležité pro správnou funkci imunitního systému.
  • Kyselina octová, přítomná v rýžovém octě, přispívají ke zklidnění zánětu ve střevě a současně podporují normální peristaltický pohyb střev. Rýžový ocet je také běžně spojován s detoxikačními kúrami.
  • Rýžový ocet se podílí na zpomalování ukládání cholesterolu v tepnách a cévách.
  • Tento asijský zázrak obsahuje také účinné látky pomáhající tělu bojovat proti únavě.

Rýžový ocet J-Lek, 300 ml si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.