Podpořte oblíbené podniky a vezměte si jídlo do krabičky s sebou!

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

Když při práci z domova, učení se s dětmi a svépomocném šití roušek už nemáte čas ani energii na vaření, skočte si pro jídlo s sebou. Restaurace, které mají otevřeno najdete online na www-kde-se-najim.cz. Z webu si rovnou i objednáte a jídlo jenom vyzvednete v okénku, abyste netrávili zbytečně moc času čekáním. Navíc budou ve vašem oblíbeném podniku opravdu rádi za každou objednávku, kterou pro svoji rodinu uděláte.

Restaurace, které nabízejí jídlo s sebou nebo skrze rozvoz najdete jednoduše na webu kde-se-najim.cz. Jídlo si objednáte i zaplatíte online kartou. Vyzvednete si jej buď sami v okénku, kde dochází k minimálnímu kontaktu, nebo v některých případech se číšníci promění v kurýry na krátkou vzdálenost a jídlo vám donesou domů,” přibližuje Igor Třeslín, ředitel společnosti Storyous, která za projektem www.kde-se-najim.cz stojí.

Proč si brát jídlo s sebou?
Podle dat společnosti Storyous, která pro restaurace vyvíjí pokladní systémy, má otevřeno pouze jedna čtvrtina ze 3000 restaurací, které jejich pokladny využívají. Restaurace rozšiřují sortiment o pekárenské výrobky, nabízejí jídlo s sebou, a také využívají dovoz přes služby typu Dáme jídlo. I přes veškerou snahu jim ale tržby padají až o 90 %.

„Tržby jsou teď skoro na nule, naši zákazníci jsou na home office a také lidi z okolí jsou doma. Výdejní okénko nám pomáhá držet alespoň zlomek tržeb a hledáme i náhradní řešení jako propojení se službami na dovoz jídla nebo prodej pečiva. I tak jsme ale už museli dočasně propustit všechny brigádníky a lidi na dohody a o směny se dělí zaměstnanci v hlavním pracovním poměru,” komentuje situaci David Konečný z karlínského Bistro proti proudu.

Zkusme proto podpořit naše oblíbené podniky, aby si alespoň na několik příštích týdnů zachovali provoz.

Foto: Storyous

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.