Upečte si doma proteinové pečivo

Také jste začali doma péct rohlíky a chléb jako většina Čechů? Současná situace domácímu pečení přeje, naší linii však nikoliv. Nejčastěji volená bílá mouka je bohatá na kalorie a chudá na živiny. Zdravější variantu plnou bílkovin, vlákniny, vitaminů a minerálů lze připravit doma, navíc bez pekařských kvasnic.

Proteinové housky s bylinkovým máslem
Suroviny:
3 bílky
1 a ¼ hrnku mandlové mouky
2 porce Proteinového smetanového nápoje KetoDiet
2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
5 polévkových lžic psyllia (indické vlákniny)
1 polévková lžíce dýňových semínek
1 polévková lžíce lněných či slunečnicových semínek
½ hrnku horké vody
2 čajové lžičky jablečného octa
1 čajová lžička soli
hrubozrnná sůl na posypání
1 žloutek na potření
4 polévkové lžíce másla a bylinky dle chuti na bylinkové máslo

Postup:
Ingredience včetně proteinového prášku smícháme a za stálého šlehání přiléváme horkou vodu. Přidáme špetku soli, znovu zamícháme. Z těsta vytvarujeme 6 houstiček a dáme na plech. Necháme mezi nimi mezery, protože pečivo při pečení zvětší objem. Houstičky potřeme žloutkem a pečeme cca 30 min na 160 °C. Hotové houstičky necháme vychladnout a podáváme třeba s bylinkovým máslem, které si připravíme tak, že do změklého másla přimícháme bylinky podle své chuti a necháme v lednici ztuhnout do libovolného tvaru. Použít můžete např. petržel, bazalku a tymián.


Smetanový proteinový nápoj KetoDiet můžete využít i jako náhradu klasické mouky. Prodává KetoDiet za 1250,- Kč.

Zdroj a foto: KetoDiet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.