Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

Sezónní Chef Menu je vždy sestavováno ve spolupráci s předními šéfkuchaři. Tentokrát se Bageterie Boulevard rozhodla oslovit izraelského šéfkuchaře Charlieho Fadidu, který je známou a úspěšnou osobností gastronomického světa. Už ve svých 21 letech získal první kulinární ocenění a v současnosti je držitelem více než 60 různých medailí a trofejí z gastro soutěží z celého světa. 14 let byl šéfkuchařem v telavivském hotelu Sheraton a nyní je majitelem společnosti Charlie Art Catering. Dvakrát byl také kapitánem izraelského olympijského týmu kuchařů a připravoval jídlo pro celou řadu známých osobností včetně bývalého prezidenta USA Billa Clintona.

Izraelské menu představuje českým zákazníkům izraelskou kuchyni, která spojuje západní chutě s těmi blízkovýchodními. Tradiční nabídku Bageterie Boulevard, tedy bagety, zastupují dvě rozdílné bagety. Ta první má v sobě kuřecí stripsy v bylinkovém kuskusu, bylinkový dresink s mátou, citrusové chutney a harissa dresink. Harissa je tradiční ostrá kořenící směs typická právě pro Blízký východ a severní Afriku. Druhou bagetu s pečeným telecím a grilovaným sýrem halloumi doplňuje zeleninové chutney, petrželkový olej, rukola a chilli dresink. Další tradiční surovinou jsou batáty, protože Izrael patří mezi největší exportéry na světě. Batátová polévka s červenou čočkou, kardamonem a skořicí je v menu zdobená sezamem a datlovým sirupem.

Zdravou kuchyni a řadu Balanced calories zastupuje 100% veganský cizrnový wrap z chleba lavaš s pečenými paprikami, petrželovou tahini pastou, mango chutney a little gem salátem. Druhou variantou je sója & tofu burger, který je spolu s mátovým dresinkem, rajčaty a polníčkem servírovaný v anglickém muffinu.

Spolu se sezónním letním izraelským menu se v Bageterii Boulevard představí ledové drinky. Jahodový sorbet a osvěžující citronádu doplní mangová limonáda s yuzu, které se marinovalo v medu.

Izraelské Chef Menu bude v nabídce po dobu tří měsíců na všech pobočkách Bageterie Boulevard. K jeho objednání můžete v Praze, Brně, Plzni, Pardubicích, Mladé Boleslavi, Ústí nad Labem, Liberci a Kolíně využít rozvoz Bageterie Boulevard a vše si objednat na webu bbdomu.cz.

O Bageterii Boulevard
Bageterie Boulevard je rychlé občerstvení pro náročné. Již od roku 2003 rozvíjí vlastní expres gourmet koncept, který v sobě dokáže spojit nejkvalitnější evropskou gastronomii, připravovanou výhradně z čerstvých regionálních surovin a rychlost, která stačí tempu dnešní doby. Spolu se svými franšízanty vlastní 47 poboček v českých městech i světových metropolích.

Kromě nabídky složené z baget, salátů, polévek nebo snídaní do Česka pravidelně přináší sezónní Chef menu inspirované kuchyní vybraného evropského či světového regionu a vytvořené evropskými gastronomickými špičkami. Pro všechny hlídající si linii pak nabízí speciality z řady Fit Calories.

Zdroj a foto: www.bb.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *