Party chuťovky snadno a rychle

Léto ještě zdaleka nekončí! Patříte-li mezi milovníky letních mejdanů, přinášíme vám tipy na občerstvení, díky kterým se vaše party promění v nezapomenutelný zážitek.

Domácí pizza s dýní, modrým sýrem a ořechy, 2 ks
Suroviny natěsto:
500 g hladké mouky
1 kostku čerstvého droždí
250 ml vlažné vody
1 lžíci krupicového cukru
1 lžíce olivového oleje
špetku soli

Suroviny na toping:
½ dýně hokaido
hrst vlašských ořechů
500 ml kečupu Otma
2 lžíce bazalkového pesta
sýr s modrou plísní (Gorgonzola)
200 g strouhaného sýra cheddar
sůl, pepř

Postup:
Droždí s cukrem rozmíchejte ve 100 ml vody. Mouku vysypte na vál, uprostřed vytvořte důlek, osolte. Vodu s droždím a cukrem vlijte do důlku a zapracujte s moukou. Až mouka vodu vstřebá, přilijte zbývající vodu i olej a pokračujte v hnětení. Vál i ruce si podle potřeby poprašte moukou. Těsto hněťte alespoň 10 minut, nebo dokud nebude pěkně pružné. Hotové těsto nechte alespoň 20 minut kynout při pokojové teplotě, musí zdvojnásobit objem. Nakonec z těsta vypracujte rukama libovolný tvar a přesuňte na plech vyložený pečícím papírem. Dýni nakrájejte na tenčí měsíčky a 10 minut ji povařte ve vroucí vodě. Troubu si předehřejte na 250 stupňů. Kečup smíchejte v misce s pepřem a pestem. Plát hojně potřete kečupovou směsí, posypte strouhaným sýrem a klaďte na ni dýni, ořechy a rukama rozdrolte i sýr s modrou plísní. Pečte asi 10 minut, dokud nebudou okraje nazlátlé. Poté můžete i dle chuti jemně pokapat medem.

Tagliatelle s olivami a Otmou
Suroviny na těstoviny:
1 balení čerstvých tagliatelle
½ bílé cibule
1 lžíce bazalkového nebo petrželového pesta
1 vanička zelených oliv naložených v chilli
10 sušených rajčat
1 stroužek česneku
200 ml kečupu Otma
strouhaný sýr dle chuti – gouda, cheddar, parmazán
1 lžíce olivového oleje na smažení
sůl a pepř

Postup:
Těstoviny uvaříte ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Cibulku si nakrájíte najemno. Sušená rajčata a olivy na půlky (můžete si nechat celé na ozdobu), česnek na plátky. Na olivovém oleji osmahnete cibuli, přidáte rajčata, česnek, olivy a po asi 2 minutách zalijete kečupem. Přidáte lžíci pesta a necháte minutu probublat. V pánvi nebo hrnci smícháte směs s těstovinami. Dochutíte kořením. Na talíři zdobíte jídlo sýrem, celými olivami a sýrem.

Zdroj a foto: Otma

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.