Skvělé drinky nepatří jen k lyžovačce, zkuste je i doma!

Popusťte uzdu fantazii a teleportujte se na chvíli do zasněžené pohádkové přírody nebo si naopak připomeňte kouzlo letních dnů a připravte si originální, a přitom jednoduché drinky. Ty vás na moment přenesou do rakouských Alp nebo ke Středozemnímu moři a vykouzlí úsměv na rtech i v těch nejpochmurnějších zimních dnech, které letos lyžování ani cestování zatím příliš nepřejí.

Bellini
Je libo jednoduchý a rychlý drink, který potěší třeba ke snídani a připomene letní dny?

Suroviny:
1,5 dcl Mionetto Prosecco
1 zralá broskev
Citronová šťáva

Postup:
Rozmixujte broskev společně s trochou citronové šťávy. Do připraveného pyré poté opatrně přilijte prosecco a jen lehce promíchejte.

Grapsecco
Aby těch vzpomínek nebylo málo, připravte si na zimní večery svěží drink, při kterém zavzpomínáte na prázdniny a připomenete si kouzlo letních dnů.

Suroviny:
1,5 dcl Mionetto Prosecco
1 grapefruit
Čerstvý rozmarýn

Postup:
Do vinné sklenky vymačkejte (množství dle chuti) šťávu z grapefruitu. Poté přilijte prosecco. Vše lehce zamíchejte a ozdobte čerstvým rozmarýnem.

Winter quarantini
Drink s tematickým názvem se hodí nejen do každé karantény, ale také na zpříjemnění chvilky během studených dnů.

Suroviny:
1 dcl Mionetto Prosecco
1 dcl jablečného džusu
1 hruška
1 jablko
1 celá skořice

Postup:
Ovoce nakrájejte na tenké plátky a spolu se skořicí vložte do skleničky. Vše zalijte smíchaným proseccem s jablečným džusem. Také cítíte tu vůni?

Honey fig
Také milujete kombinaci medu a fíku? Tento drink musíte zkusit!

Suroviny:
1 dcl Mionetto Prosecco
2 čerstvé fíky
2 čerstvé blumy
citrónová šťáva
lžíce medu

Postup:
Ovoce nakrájené na kostky spolu s medem a citronovou šťávou rozmixujte, poté přilijte prosecco a lehce promíchejte.

Citronovo-zázvorová prskavka
Připomíná slunce a díky kombinaci se zázvorem také pořádně zahřeje.

Suroviny:
3 dcl cavy Freixenet Carta Nevada
1 dcl zázvorovo-citronového sirupu
2 dcl vody
200 g cukru
5 plátků zázvoru
kůra z 1 citronu
citronová šťáva

Postup:
Vodu s cukrem přiveďte k varu. Přidejte zázvor a citronovou kůru a nechte vylouhovat a vychladnout. Kůru a zázvor sceďte. Nalijte připravenou cukrovou směs do šejkru, přidejte sirup, led a důkladně protřepejte. Nalijte do sklenic a doplňte Cavou Freixenet Carta Nevada. Ozdobte plátkem citronu a stočeným proužkem citrónové kůry.

Tip na český horký nápoj:
Po procházce v lednovém počasí je potřeba se pořádně zahřát. Vyzkoušejte náš tip!

Gingerpool
Suroviny:
4 cl Metropol Bianco
1 dcl vody
čerstvý zázvor, cukr

Postup:
Všechny ingredience jednoduše svaříme.

Zdroj a foto: archiv firem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.