Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Sayu slaví svátek planety Země. Přidejte se k nám!

 22. duben – Den Země. Popřejte jí všechno nejlepší a věnujte jí dárek v podobě ohleduplnosti k jejím potřebám.

Záleží jen na nás, jestli bude Země hezkým domovem i pro naše děti a vnoučata. V Sayu víme, že každý musí začít u sebe. Udržitelnost a úcta k životnímu prostředí pro nás představuje velké téma a chceme dokázat, že osobní pohodlí a ekologie nejsou nutně v protikladu. Jak se snažíme pomáhat naší planetě?

Zbavujeme přírodu odpadu
Jedna žena za život spotřebuje v průměru 16 000 menstruačních pomůcek. Jedná se o nerecyklovatelný a obtížně odbouratelný odpad, který končí na skládkách. S menstruačními kalhotkami můžete říct vložkám a tampónům sbohem jednou provždy a horu odpadu už dál nenavyšovat.

Vyrábíme prádlo, které vydrží
Textilní výrobek může být udržitelný jedině v případě, že má dlouhou životnost a nemusíte každou chvíli kupovat nový. Naše kalhotky jsou nejen nádherně měkké, ale i kvalitní a trvanlivé. Vydrží vám tak dlouho, že se stanou součástí vašeho života.

Podporujeme české dodavatele
Všichni naši dodavatelé pocházejí z České republiky, čímž minimalizujeme logistiku i dopravu. Úplety a krajky odebíráme od značky Triola, která pro nás šije i látkové taštičky na kalhotky. Merino vlna na výrobu funkční vložky se sice musí dovážet ze zahraničí, ale vždy pochází z farem s etickým, tzv. mulesing-free chovem. S českými firmami spolupracujeme i v oblasti obalových materiálů a dopravy, čímž ještě o fous snižujeme naši uhlíkovou stopu.

Používáme šetrně vyráběné, bezpečné materiály
Všechny naše materiály mají atesty na škodliviny. Vlákna merino vlny necháváme spřádat v odborné rakouské firmě s certifikací bluesign®, která zaručuje, že hotový výrobek neobsahuje znečišťující látky nebo zbytky chemikálií a že tyto látky nebyly použity ani v procesu výroby. Pletení a barvení merino úpletu pak zajišťuje česká firma s certifikátem Oekotex® třídy II, zaručující zdravotní nezávadnost podle přísných norem stanovených pro oblečení nošené přímo na pokožce.

Všechny výrobky balíme do ekologických obalů
Menstruační kalhotky zasíláme ve 100 % recyklovaných krabičkách z třívrstvé lepenky, která se pyšní certifikátem FSC mix, a balíčky lepíme minimálním množstvím papírové lepenky. Papírové tašky používané při osobním odběru jsou 100% rozložitelné a 100% recyklovatelné. Kalhotky balíme do hedvábného papíru bez obsahu chloru a kyselin. Do budoucna bychom rádi zavedli ještě ekologičtější balení do recyklovaných sáčků s potiskem a papírovou samolepkou.

Udržitelnost bereme osobně
Planetu chráníme i při běžných každodenních úkonech. Krabice od dodavatelů nevyhazujeme, ale znovu využíváme nebo vracíme dodavatelům. Plastové obaly, ve kterých nám Triola dodává kalhotky, vracíme zpět k opětovnému naplnění. Dáváme přednost cestování vlakem na úkor individuální dopravy (část z nás ani nemá řidičák).

Myslíme si, že k přírodě je potřeba přistupovat s respektem, láskou a velkou mírou pokory. A to nejen v podnikání, ale i v osobním životě.

Zdroj a foto: Sayu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *