Tuňákový steak s chřestem, holandskou omáčkou a bílým vínem

Vyzkoušejte recept na steak z tuňáka, který pro Vinselekt Michlovský připravila oblíbená Bohyně kuchyně.

Suroviny:
4 steaky z tuňáka
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
svazek zeleného chřestu (cca 500 g)
kousek másla

Suroviny na holandskou omáčku
3 žloutky
2 lžíce bílého vína Veltlínské zelené, Vinselekt Michlovský
1 lžička hořčice
špetka soli
špetka bílého pepře
100 g rozpuštěného a lehce prochladlého másla

Potup:
Každý steak z tuňáka jen osolte a opepřete. Na rozpálenou pánev ho dejte minutu z každé strany. Chřest zbavte oschlých a tvrdých konců a lehce opečte na kousku másla. Opět jen sůl a bílý pepř.

Postup na holandskou omáčku:
Do misky nad vodní lázeň dejte 3 žloutky a 2 lžíce bílého vína. Šlehejte metličkou, voda v hrnci nesmí vařit! Jinak se vám žloutky srazí. Přidejte vrchovatou lžičku hořčice. Ochuťte špetkou soli a bílého pepře. Až směs zhoustne, malým pramínkem do ní, za stálého šlehání, přilévejte rozpuštěné máslo. Vyšlehejte krásnou omáčku. Tou přelijte chřest. Ideální příloha? Vařené brambory.

Tip:
Podávejte s vychlazeným bílým vínem.Veltlínské zelené, Latitude 49, kabinetní víno, Vinselekt Michlovský

Toto víno získalo stříbrnou medaili v Národní soutěži vín 2021.Svěžest lučních květin a jemnost mléčné zralosti lískových oříšků doplňují líbivé kyseliny a originální odrůdová kořenitost moravských veltlínů.Doporučujeme K těstovinovým salátům, krůtím steakům, pečeným rybám a sýrům typu Ementál. Obsah: 0,75l, cena 133 Kč, www.michlovsky.com

Recept vytvořila Bohyně kuchyně, Elly, www.bohynekuchyne.cz!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.