Olivové spirálky z česnekového těsta

Vyzkoušejte recept od Pernerky na slané tyčinky, které se perfektně hodí na večerní posezení u dobrého vínka.

Počet porcí: 8 porcí
Čas: 15 minut + 60 minut kynutí

Ingredience:
300 g pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka
1  ČL cukru
Špetka soli
20 g droždí
1 ČL prášku do pečiva
100 ml mléka
100 ml teplá voda
2 PL olivového oleje
4 stroužky česneku

Postup:
Nejprve si smícháme droždí, cukr a teplé mléko. Promícháme a necháme cca 15 minut vzejít kvásek. Poté promícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, olivový olej a prolisovaný česnek s připraveným kváskem. Poté přidáme 100 ml teplé vody a zpracujeme řidší těsto, které posypeme moukou a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout. Po hodině posypeme moukou a ručně vypracujeme pevné těsto. Vyválíme tenký váleček a omotáme kolem špejle, na kterou jsme si střídavě napíchali černou a zelenou olivu. Vytvořené spirálky potřeme žloutkem a posypeme hrubozrnnou solí. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut na 200 °C dozlatova. Servírujeme s česnekovým dipem nebo jen tak.

TIP Pernerky:
Místo oliv můžeme použít sušená rajčata nakládaná v olivovém oleji a poté namáčet v bazalkovém pestu.

Pohanková celozrnná hladká Pernerka
Pusťte se do pečení s pohankovou celozrnnou moukou. Díky pečlivému namletí nahladko se vám s ní bude pracovat stejně dobře jako s běžnou pšeničnou moukou.

Zdroj a foto: www.pernerka.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.