Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

V těsné blízkosti letadel. Letiště Praha obnovuje exkurze

Populární prohlídka letištních ploch nebo návštěva u letištních hasičů je zpět. Letiště Praha po pandemii onemocnění Covid-19 obnovuje oblíbené exkurze. V rámci nich mají fanoušci letadel a letectví možnost poznat provoz letiště a z několika desítek metrů sledovat přistání a starty letadel i jejich odbavování. Program začíná pro školní a zájmové skupiny, ke konci měsíce se pak exkurze otevřou i široké veřejnosti.

V rámci exkurzí má veřejnost unikátní příležitost poznat pracovní zázemí mnoha zajímavých profesí a míst, kam se běžní cestující nikdy nepodívají. Průvodce přiblíží provoz letiště, shon na odbavovacích plochách, seznámí zájemce s dráhovým systémem, nejmodernější hasičskou stanicí v České republice a dostanou se do těsné blízkosti letadel.

„Měli jsme opakované žádosti zájemců o obnovu této populární turistické atrakce. Je to nejlepší způsob, jak letiště zblízka ukázat lidem a získat tak další příznivce letectví a příznivce jeho budoucího rozvoje,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos.

Rezervační systém bude v provozu od 15. října na webových stránkách. Skupiny mohou objednávat zatím telefonicky nebo mailem. Ceník zůstává stejný, jak pro skupiny, tak pro veřejnost. Skupiny s autobusem mají parkování zdarma, cena pro veřejnost je sto korun za celou dobu exkurze.

Exkurze začaly v roce 2008, rychle si získaly velkou popularitu a ročně si zázemí Letiště Václava Havla Praha prohlédly desítky tisíc lidí. Při většině z nich měli účastníci možnost fotografovat letadla přímo z vyhlídkové plochy či navštívit jinak nepřístupná zákoutí letiště.

Jak do zázemí letiště dostanete?
Cesta autem
Pokud přijedete na exkurzi vlastním autem, využijte parkoviště přímo před Terminálem 2, kde všechny prohlídky začínají. Parkovné stojí 100 Kč a platí 3 hodiny. Zaplatíte ho společně se vstupným na exkurzi.

Cesta MHD
Pokud se rozhodnete využít linky MHD, vystupte na zastávce “TERMINÁL 2”.
Autobus č. 119 (Směr Letiště): stanice metra Veleslavín (metro A) – Divoká Šárka – K Letišti – TERMINÁL 2.
Autobus č. 100 (Směr Letiště): Zličín (metro B) – K Letišti – TERMINÁL 2.

Zdroj a foto: Letiště Praha

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *