Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Muzikál Cyrano se dočkal své premiéry!

Po skoro dvou letech se muzikál Cyrano autora, dirigenta a ředitele Českobudějovického Divadla Ze:mě Vojtěcha Adamčíka dočkal své vytoužené premiéry. Premiéry, které proběhly v KD Vltava, byly hned dvě a to ve dnech 15. – 16. října.

Příběh velké lásky ztvárnily muzikálový herci s velkým nasazením, pozitivní energií a láskou k divadlu a divákům. Ti opláceli stejnou měrou a konec představení se nesl v neutuchajícím aplausu a dokonce došlo i na ovace ve stoje! Režisér David Cody zajistil plynulý děj, který dává divákovi smysl a zanechá v něm spousty krásných emocí. Navíc odvedl skvělou práci s celým hereckým obsazením.

Do hlavních rolí obsadil tvůrčí tým jak známé tváře, tak i úplné nováčky české muzikálové scény. „Snažili jsme se v rámci konkurzů vybrat ty opravdu nejlepší z nejlepších, bez ohledu na zkušenosti s jevištěm,“ komentuje proces obsazování Vojtěch Adamčík, ředitel a producent Hudebního divadla Ze:Mě a zároveň autor hudby k muzikálu Cyrano. „Od první chvíle, kdy jsme se rozhodli stvořit divadlo Ze:Mě, bylo jedním z našich nejdůležitějších cílů vytvářet příležitosti pro velice nadané amatéry, studenty konzervatoří a čerstvé absolventy uměleckých škol. V dnešní době se právě tato skupina umělecké populace potýká s problémy, jak se dostat na divadelní scénu, neboť fungující instituce vyžadují především jevištní praxi,“ dodává.

O ústřední roli se dělí nejen oba představitelé Cyrana z původního nastudování, Radomír Švec a Tomáš Vávra, ale též Lukáš Randák, který se v úloze básníka z Bergeracu představí českobudějovickému publiku poprvé. Hlavní mileneckou dvojici Roxanny a Kristiána de Neuvillette ztvárňují již zmiňované nové tváře muzikálového divadla – Maria D’Ambrosca, Denisa Langrová, Tomáš Maliniak a Jakub Mauer. V roli hraběte DeGuiche se oběvuje Zbyněk Fric a Jan Mrkvička. Roli Lízy se zhostí herečky Pavlína Ďuriačová a Nikola Ciprová.

Svou příležitost dostal i zpěvák a muzikálový herec Jaroslav Parči, který se alternuje se Štěpánem Pillerem v roli Carbon-Castel Jaloux a jejich píseň “Vzpomeňte na Gaskoň” je naprosto fenomenální stejně tak i úžasné číslo kadetů a další písně celého muzikálu.

Company odvádí v tomto muzikále neodmyslitelnou a perfektní, velmi důležitou část co do taneční i pěvecké složky.  Choreografie se ujala Lucie-Anna Zatloukalová se svou asistentkou Magdalenou Froňkovou. Celé toto dílo skvěle podtrhává živý orchestr pod taktovkou samotného autora Vojtěcha Adamčíka a neméně kvalitního Jana Bubáka.

Diváci se mohou těšit na propracované původní dílo plné vtipu, emocí i napjatých situací. Zavítat mohou do KD Vltava v Českých Budějovicích pod hlavičkou Hudebního Divadla Ze:Mě.

Foto: Zdeněk Rosenthaler

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *