Na vánoční cukroví nakupte vše v jednom regálu v BILLE

Začátek adventního období je skoro tady, a to pro mnohé znamená jediné: začíná se péct cukroví. Jelikož přípravy jsou půl úspěchu, tak si nezapomeňte nejen vše časově rozvrhnout, abyste měli včas měkké perníčky a dostatečně vláčné kokosky. Buďte připraveni – na cukroví nakupte vše s předstihem v jednom regálu v BILLE.

Pokud budete váhat do jakého obchodu se pro potřebné ingredience vydat, zkuste jednu z více než 240 prodejen obchodního řetězce BILLA. Od minulého týdne v nich najdete speciální čelo regálu, kde jsou pohromadě základní suché ingredience až na čtyři druhy cukroví. Najdete tam na jednom místě nejen to podstatné, jako cukr, mouku, kakao či vaječný likér, který oceníte při tvoření vosích úhlů nebo jen tak bokem na popíjení při samotném pečení, ale třeba i český lesní med, pravou vanilku, datlovou pastu nebo přepuštěné máslo pro alternativní cukroví. Díky speciálnímu regálu v BILLE tak pořídíte pohodlně, rychle a za nízké ceny všechny trvanlivé ingredience na pečení vánočních dobrot jako jsou perníčky, linecké či vánočka. Ušetřený čas pobíháním po obchodu pak strávíte příjemným pečením doma s vašimi blízkými.

Pokud stále hledáte recept na nejlepší perníčky, išlské dortíčky, či byste rádi letos zkusili vánočku podle Moniky Absolonové, podívejte se na stránky www.gustoacademy.cz/tagy/vanoce. Najdete tam mnohem více, třeba i recept na bramborový salát 3x jinak.

Bez dalšího hledání pro vás máme hned jeden recept, a to na trochu jiné linecké cukroví. V těstě se kromě másla, mouky, vajíček a citronové kůry skrývají také mandle a koření. Jak na to?

Linecké s mandlemi a kořením
Suroviny na 2-3 plechy:
Hladká mouka 350 g
Mleté pražené mandle 160 g
Moučkový cukr 260 g
Vanilkový cukr 2 sáčky
Vejce 2 ks
Skořice mletá 1 lžička
Rozdrcený hřebíček 3 ks
Mořská sůl jemná 1 špetka
Citronová kůra ze 2 ks plodů
České máslo 84 % mléčného tuku 250 g
Džem malinový
Džem meruňková

Postup:
Všechny suché suroviny smíchejte dohromady, včetně koření a mandlí. Přidejte vejce, máslo pokojové teploty, citronovou kůru a vypracujte hladké těsto. Pokud lepí, podsypejte ho moukou. Těsto pak zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice na 24 hodin odpočinout. Následně rozehřejte troubu na 160 °C, těsto rozdělte na čtyři části a z jedné vyválejte tenký plát. Postupně vykrajujte libovolné tvary, které skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 6–10 minut dozlatova, podle velikosti cukroví. Pokud vám během vykrajování těsto povolí a bude se lepit, dejte ho do ledničky a pokračujte další studenou částí těsta. Jakmile upečené kousky trochu vychladnou, můžete začít se slepováním oblíbeným džem.

Zdroj a foto: Billa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.