Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityJídlo a pití

Herci ze ZOO se pustili do odvážného pokusu

Během natáčení bylo v ateliérech ZOO připraveno pro herce překvapení, ke kterému museli mít kuráž. Michaela Pecháčková, David Gránský, Šimon Bilina, Jan Kopečný a Michaela Petřeková zažili kus odvahy, svůj odhad i netradiční jídlo.

Když jim momentálně buší srdce pro své seriálové postavy, tak jsme jim to srdce do ZOO přinesli – syrové a hovězí. Na hercích tak bylo, aby sebrali odvahu, nechali si zavázat oči a bez jakéhokoliv náznaku, co se před ně postaví, věřili kuchařům Markovi a Honzovi z Increase Taste a zakousli se.

Dámy měly trochu problém, lehká nedůvěra tu panovala. Pánové na tom byli o poznání odvážněji. Obzvlášť Jan Kopeční, coby zmetek Kamil, ten se nebál ničeho. Do něj to padalo jako do rokle. „Já to miluju. Všechno jídlo, chodím na degustace, takže mně jste udělali radost. Se vším sem. Nemám s tím problém,“ usmíval se Kopečný. Syrová hovězí srdce tak kluci hltali jako největší mňamku.

„Vážně to bylo syrové maso? A to bych řekl, že to maso vůbec nebylo maso. Když to teď vidím, no… Nejsem vybíravý. Jednou jsem dostal v restauraci kuřecí stehno a z toho maso začala vytékat taková zelená skvrna. Jsem slušně vychovaný, tak jsem to ochutnal, a pak mi bylo zle. No, už to neudělám,“ vzpomíná na svoje gastronomické zážitky Šimon Bilina, který tvrdí, že ochutnávka na slepo byla hodně těžká. „Miluju jídlo, je to zajímavé, protože skrze chutě se o sobě i něco dozvíte.“

Obě Michaely byly opatrnější, obzvláště ta Petřeková, protože je vegetariánka, ale to kluky z Increase Taste nezastavilo a na místě dokázali herečce naservírovat jídlo přesně pro ni. „U mě nejvíc zabodovalo sladké, to mám ráda. Všechno ale bylo výborné. Já obecně jídlo miluju, obzvláště kyselé okurky. Vzpomínám si, že jsem se jednou do sklenice dobývala snad hodinu a pak jsem zjistila, že byly špatně naložené. Ještě když jsem jedla maso, tak mezi mé favority nepatřila játra. Jinak nemám problém se do něčeho pustit a experimentovat.“

To seriálová Sid Michaela Pecháčková slupla všechno, i když s nedůvěrou. „Nelákají mě vůbec brouci, larvy a taková ta havěť. To bych nesnědla. I když, teď jste mi taky naservírovali syrové maso a já to snědla a nevěděla co,“ usmívá se herečka, které miluje pečení a ujíždí na něm.

David Gránský je degustační nadšenec a s manželkou Nikolou pořádají ochutnávací výpravy po restauracích. „Jasně, že narazíte na restauraci, která je vynikající, ale i na takovou, kam už se nechcete vracet, tady jste mě ale překvapili. V takových podmínkách na natáčení a připravit tak skvělé jídlo? Nejvíc mě dostal ten dezert v podobě mini větrníčku. To bylo tak neuvěřitelně dobré. Chci ještě, kluci noste to sem!“ smál se seriálový Albert, který se nestyděl si přidat.

Co herci spořádali:
Bramborák – chipsy z brambor a česneku, rajčatový kečup, čerstvá majoránka.
Košíček s tatarákem – hovězí srdce, libečková majonéza, smažená cibulka.
Kůže bez ryby – kůže ze pstruha, citrusový gel, fenykl.
Slízni mě – koprovka v espumě, bramborová drobenka, kopr, sušený žloutek.
Výbuch při pečení – odpalované těsto a drobenka, jahoda v alkoholu, krém, práskací prášek.
Vše pro ně připravili Jan a Marek Macháčovi z Increase Taste

Foto: archiv FTV Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *