Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Vegansky s nádechem moře

Chcete se stravovat udržitelně a bez živočišných produktů? Milujete ryby a mořské plody a nechcete se jich vzdát? Co takhle vyzkoušet jídla s vůní moře, ale bez ryb?

Německá šéfkuchařka Theofano Vetouli připravila 10 lahodných pokrmů, které jsou udržitelnou alternativou tradičních rybích jídel. Další dva recepty přidala Jana Hajrová z ProVeg Česko. Od veganského sushi, lososa z mrkve, tuňáka z jackfruitu až po filé z hlívy královské či celerové rybí prsty. E-book zdarma stáhnete na webu ProVeg Česko.

Veganský losos z mrkve
Ingredience:
4 větší mrkve
2 lžíce rýžového octa
2 lžíce nori vloček
1 lžíce uzené soli
1 lžička agáve sirupu
2 lžíce řepkového oleje
uzená sůl na dochucení
kopr k podávání

Postup:
Mrkev nakrájíme pomoci škrabky na brambory na dlouhé proužky a poté ji vložíme na 3 minuty do vroucí vody nebo. Ocet, nori vločky, uzenou sůl a agáve sirup dáme do velké uzavíratelné nádoby a dobře promícháme. Přidáme vlažné proužky mrkve a necháme přes noc nebo ideálně i 2-3 dny odležet v lednici. Olej smícháme s trochou uzené soli a pak touto směsí obalíme mrkvového lososa. Podáváme s koprem.

Zdroj a foto: ProVeg Česko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *