Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pitíZábava

„Je to bizár, je to bizár,“ stěžuje si soutěžící před výzvou vedoucí k TOP 10 MasterChef Česko

Finálová desítka je na dosah a soutěžící od postupu do ní dělí jediná výzva. A jelikož postup mezi ty nejlepší z nejlepších je třeba si zasloužit, bude úkol, který před amatérskými kuchaři stojí, extrémně náročný. Musí přeměnit jeden z porotou vybraných dezertů v plnohodnotné slané jídlo, které nezapře svou inspiraci originálem, ale zároveň ho posune novým směrem. Aby ale soutěžící netápali úplně v tmách, čeká je před samotným vařením masterclass Jana Punčocháře.

Je to bizár, je to bizár,“ podělí se o svoje pocity ze zadání Ondra ještě předtím, než jim jeden z porotců ukáže, jakým způsobem se dá klasická vánočka proměnit v chuťově vyvážený slaný pokrm, a to hned na několik různých způsobů. Nejde však jen o samotný recept. Jak Vojta podotýká: „Každá masterclass nás učí nejenom nové kuchařské techniky, ale i jak nad tím vařením celkově přemýšlet, jak pracovat se surovinami.“ Po skončení lekce je čas, aby se do přípravy svých pokrmů pustili sami soutěžící.

Výzva je sice náročná, ale to ještě neznamená, že porotci budou shovívaví. Poté, co ti nejlepší postoupí na balkón, budou se ostatní muset popasovat s dalším extrémně náročným úkolem – klasickým francouzským dezertem éclair. „Ve volném překladu z francouzštiny éclair znamená záblesk, protože lidi je mají tendenci sníst rychlostí blesku,“ uvede druhé soutěžní zadání Radek Kašpárek, a pak už nechá zbývající kuchaře popasovat se s odpalovaným těstem.

Komu se podaří připravit špičkový dezert jako z pravé francouzské pâtisserie a komu naopak jeho eclairky zhořknou na jazyku? To se diváci dozvědí už v úterý 18. října ve 20:20 na TV Nova a už teď na Voyo.

Foto: archiv Nova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *