Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Trendy v elektromobilitě, spokojení návštěvníci i zábava pro celou rodinu – takový byl 5. ročník veletrhu e-SALON

V neděli se zavřely dveře Výstaviště v Letňanech za posledním z návštěvníků oblíbeného veletrhu e-SALON. Ten na pražské výstaviště PVA EXPO PRAHA přilákal desetitisíce návštěvníků a mnoho vystavovatelů. Pro letošní rok tedy máme za sebou úspěšné představení trendů v čisté mobilitě. Díky obrovskému zájmu návštěvníků se ale už nyní můžeme těšit na další ročník tohoto veletrhu.

Celkem 109 vystavovatelů ze tří států zaplnilo během přehlídky e-SALON 20 800 m2 výstavní plochy v PVA EXPO PRAHA. Mezi více než 23 000 návštěvníky byli profesionálové z oboru, kterým byl věnován první den akce. Další dny byl veletrh otevřen pro širokou veřejnost, která si dny určené pro ni do posledního okamžiku užívala. Obrovský zájem o čistou mobilitu ukázal nejen počet návštěvníků, ale také doprovodný program veletrhu. Pro první den akce se akreditovalo 145 novinářů, a všichni si celou akci užili. Také proto, že během testovacích jízd mohlo pohodlí elektrovozu vyzkoušet více než 3000 návštěvníků.

Jaké novinky si návštěvníci užili? Automobilka Volkswagen přivezla několik modelů ze své ID. rodiny. Cupra představila model Tavascan. Na expozici Hyundai byl připraven nový Ioniq 6, ale také novinka letošního roku KONA Electric, dosahující v evropské specifikaci nejdelšího dojezdu ve své třídě.

Pět modelů představila v Letňanech automobilka Kia, která návštěvníkům předvedla hned pětici aut Kia Sportage HEV, Kia Niro EV, Kia EV6, Kia EV6 GT a v národní premiéře pak předvedla model největšího elektrického SUV Kia EV9.

Peugeot se na e-SALONu pochlubil šesticí vozů, z nichž největším lákadlem byl bezesporu Peugeot e-2008, který vstoupil na český trh. Renault ukázal v premiéře nový model Scenic E-Tech 100% elektrický, který měl svoji světovou premiéru na salonu v Mnichově v září letošního roku. V další premiéře se představil model Nový Espace E-Tech full hybrid 200k.Všechny své modely vystavila značka DS, a to pluginhybrid DS 4 E-TENSE, DS 7 E-TENSE (v limitované kolekci ESPRIT DE VOYAGE), vlajkovou loď DS 9 E-TENSE a letošní novinku DS 3 E-TENSE. Značku DS si mohli zájemci vyzkoušet i na testovacích jízdách. Nechyběly ani nepřehlédnutelné modely domácí automobilky Škoda, dále pak vozy značek Dacia, Opel, Alfa Romeo, Jeep, Fiat, MG, Mitsubishi a mnoho dalších. Z importérů se prezentovaly a velmi diváky zaujaly také značky Tesla a Ford.

V letošním roce se na veletrhu rovněž představily nákladní e-trucky značek Mercedes-Benz, Volvo a Scania.

A kdo se staral o doprovodný program? Agentura SOLOOTIONS ze skupiny Prima zajistila nejen odpočinkovou zónu a další zábavu, ale také možnost setkat se přímo na místě s moderátory CNN Prima NEWS a rovněž s protagonisty vlajkového seriálu ZOO.

V roce 2024 proběhne e-SALON v termínu 7.–10. 11. 2024. Těšte se už dnes na další novinky ze světa elektromobility.

Zdroj a foto: www.e-salon.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *