Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zvířata

5 důvodů, proč vybírat jednoproteinovou recepturu, jako to nejlepší pro mazlíčka!

Zdravé a vitální zvíře, to je priorita každého majitele domácího mazlíčka. Základem všeho je krmivo, které zvíře dostává pravidelně. Aby zvíře bylo v dobré kondici, zabezpečí plnohodnotné složení každé krmné dávky. Víte ale, čím své zvíře krmíte? Přečetli jste si už složení? Možná budete v šoku, co vše na etiketě najdete. Dbejte na správnou stravu vašich chlupáčů. Ne nadarmo se přece říká, jste to, co jíte, a co  platí u lidí, stejně platí také u zvířat.

1) Žádné švédské stoly
Když se vrátíme do dob, kdy zvířata byla nucená přežít na základě toho, co si ulovila a poté snědla, zjistíme, že nikdy neměla tzv. “švédské stoly”.  “Dříve si zvíře neulovilo kachnu, králíka a krůtu najednou. Proto jsou i jednoproteinové receptury  návratem k přírodě, kdy plně respektujeme přirozenost zvířete ve stravování. Díky tomu vzniklo krmivo Marp Holistic a jeho monoproteinové receptury Salmon, Chicken, Lamb a další. V jednoproteinových recepturách najdete čerstvé maso, sušené maso a tuk z jednoho zvířete. V případě, že se jedná o recepturu Salmon, tak je  vše z lososa. Právě to je pro zvíře mnohem lépe stravitelnější a chutnější,” doporučuje Martin Pučálka, odborník na výživu psů a koček ze společnosti Krmiva Pučálka.

2) I pro ty nejmlsnější
Poslední dobou vnímáte, že pejskovi granule moc nechutnají a kočka kolem nich jen projde? Možná za to může složení krmiva. Pokud ještě máte obal od krmiva, podívejte se pečlivě na složení. Pod každou surovinou byste si měli umět představit reálnou věc. To, co je uvedeno na začátku složení, toho tam je zpravidla nejvíce, je to dáno legislativou. “Na začátku složení byste měli nacházet sušené a čerstvé maso, dále rýži nebo například tolik oblíbené batáty. Právě čerstvé maso ve složení zvyšuje chutnost krmiva, a to bude milovat i ta nejrozmlsanější kočka,” radí Pučálka. Pokud můžete, vyvarujte se ve složení různým plnidlům, pšenici a kukuřici. Tyto suroviny nejsou pro zvířata dobře stravitelné.

3) Stop alergiím
Máte doma zvířecího alergika? Zvolte jednoproteinovou recepturu. Díky tomu můžete zvířeti posílit imunitní systém, protože se tak eliminuje zbytečná zátěž z více zdrojů bílkovin, které mohou způsobovat záněty, potravinové alergie nebo autoimunitní reakce.

4) Funkčnost
U člověka je důležitá střevní mikroflóra a to, co jíte, a jak se o sebe staráte. Vše se pak odráží na fyzické únavě a vitalitě. Jinak tomu není ani u zvířete. “Právě zde snadno poznáte, zda je krmivo funkční, anebo není. Pes může být unavený, nafouklý, mít nepravidelnou stolici, anebo naopak při kvalitní stravě je aktivní a vitální. Správná strava se pozná i na kvalitě kůže a srsti, “ komentuje funkčnost krmiva Pučálka.

5) Přehlednost i pro laika
Jednoproteinové receptury jsou skvělé díky přehlednosti složení. Nicméně nenechte se zmást hezkým obalem, kde je uveden pouze jeden protein. Zaměřte se na prozkoumání složení krmiva. Někteří výrobci mohou mást, a nakonec ve složení najdete vše  od kuřete až po králíka.  Vždy byste ve složení kvalitního krmiva  měli najít čerstvé a sušené maso, zástupce kvalitních a dobře stravitelných sacharidů, dále tuky stejné živočišné bílkoviny, nakonec  vitamíny a minerály.

Zdroj a foto: Krmiva Pučálka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *