Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Tipy na oblíbené zájezdy

Stále jste se nerozhodli kam na dovolenou? Přinášíme vám tipy na zajímavé destinace, kam lze vyrazit sami i s rodinou.

Bulharsko
Bulharsko není jen nejkrásnějšími místy k návštěvě na mapě jižní Evropy. Země byla léta spojována s dobrými hotely za dostupnou cenu a krásným počasím až do pozdního podzimu. Mnoho rodin i jednotlivců se proto rozhoduje pro dovolenou v místních letoviscích, jako jsou Zlaté písky nebo Slunečné pobřeží. All inclusive zájezd do Bulharska je osvědčený způsob, jak si užít pohodlnou dovolenou. Krásné pláže, chutné jídlo a pití (včetně alkoholických) v ceně zájezdu jsou bezesporu největší předností tohoto řešení.

Egypt
Egypt je nazýván starou dámou cestovního ruchu. Jedná se o jednu z nejdéle trvajících destinací v nabídce cestovních kanceláří. Pořídit si můžete last minute zájezd do Egypta za výhodné ceny. Cestování do Egypta v létě je spojeno s velmi vysokými teplotami a intenzivním slunečním zářením. Pokud špatně snášíte horko, máte zdravotní problémy související s krevním oběhem apod. – je lepší návštěvu Egypta odložit na jiné roční období. Pokud máte rádi teplo a slunce, můžete v létě těžit z egyptské záruky dobrého počasí. Nejpříjemnějším obdobím pro návštěvu egyptského pobřeží je bezesporu jaro a podzim – je teplo, slunečno, často fouká příjemný vítr a teplota a počasí jsou spojenci, pokud jde o prohlídky a fotografování.

Kypr
Pokud plánujete dovolenou na Kypru, můžete se rozhodnout pro pobyt v některém z vyhlášených letovisek. Zajímavá centra se nacházejí jak v jižní, tak v severní části ostrova. Všechny lákají nádhernými plážemi, dobrou infrastrukturou a zajímavými atrakcemi. Kypr nabízí celou řadu zajímavých míst a atrakcí. Podívat se můžete i nejkrásnější pláže:

  • Pláž Nissi (Ayia Napa; také Agia Napa) – pokrytá bílým pískem, patřící mezi nejkrásnější pláže světa
  • Fig Tree Bay (Protaras) – dlouhá a široká pláž se zlatým pískem a výbornou infrastrukturou
  • Phinikoudes (Larnaca) – pláž v srdci města pokrytá jemným šedým pískem
  • Coral (Paphos) – nejkrásnější, písečná pláž na západním pobřeží jižního Kypru

Zaujmout vás může například poloostrov Akamas – národní park považovaný za nejkrásnější kout na západním pobřeží. Nezbytné místo pro lidi, kteří hledají kontakt s přírodou. Najdete zde pláž Lara, kde želvy kladou vejce, zátoku Blue Lagoon, kilometry turistických stezek (někdy velmi strmých) a krásné výhledy.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *