Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Konec plýtvání, a to nejen s jídlem, nyní můžete zachránit před vyhazovem i bylinky

Slova jako udržitelnost, ekologie, nebo zero waste, se na nás hrnou ze všech stran a dalo by se říct, že je to módní trend. Tento je ale na rozdíl od mnoha dalších opravdu smyslupný. Jde o to, vážit si a chovat se s úctou ke zdrojům, které nám planeta a příroda poskytuje a zbytečně s nimi neplýtvat. Projekty, které myšlenku neplýtvat podporují, máme spojené především s jídlem a všichni se s nimi už určitě někde setkali. Věděli jste ale, že jdou zachránit i bylinky?

S touto myšlenkou přišla malá rodinná farma Herba·Roja sídlící pod Blaníkem ve Středočeském kraji, která od semínka pěstuje bylinky a z nich pak vyrábí čaje, masti a přírodní kosmetiku. A i když s ohledem k přírodě dělají všemožné, občas se i jim stane, že mají malé přebytky.

„Občas se stane, že některé bylinky sklidíme víc, vyrobíme trochu víc mastí nebo olejů. Vydestilujeme hodně květové vody a pak ji všechnu nevyužijeme,” řekl Dan Navrátil, spolumajitel farmy Herba·Roja.

A tak se celoživotní partneři a majitelé farmy Karolína a Dan rozhodli, že na svém e-shopu  dají bylinkám a produktům z nich novou šanci. Ty produkty, které jsou před uplynutím minimální trvanlivosti nebo bylinky, které jsou starší šarže, nabídnou svým zákazníkům za speciální, výhodnou cenu, o několik desítek procent levněji. A to stále v prvotřídní kvalitě!

„Bojujeme za udržitelnost a ekologický způsob života. Nechceme plýtvat přírodními zdroji, naopak je šetrně zpracovávat a šetřit s nimi a věříme, že nás v tom naši zákazníci podpoří,” doplnil Dan Navrátil.

Zdroj a foto: www.herbaroja.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *