Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Hvězdný křest plný optimismu

V pražské kavárně Na Boršově se konal křest té doslova  nejoptimističtější knihy vůbec – Kýbl plný optimismu. Ujít si jej  nenechali například Jan Rosák, Uršula Kluková, Eva Toulová a Markéta  Harasimová, kteří knihu povídek spisovatele Šimona Pečenky slavnostně  pokřtili.  

Knížka „Plný kýbl optimismu“ nabízí 52 krátkých povídek inspirovaných  životem. Malá nahlédnutí do každodenních situací očima hypnoterapeuta,  umělce a velmi často naivního snílka. V každém příběhu najdete něco k  zamyšlení. Zahlédnete malé poučení a nebo také kapku smíchu či možná  úsměvu.  

K napsání knížky mě inspiroval americký spisovatel Robert Fulghum a  jeho povídky, které mi mnohokrát pomohly najít na dně studny paprsek  světla.“ upřesnil Šimon Pečenka, pro kterého byla kniha už jeho druhým  literárním počinem. V roce 2020 autor vydal pod stejným  nakladatelstvím knihu Telefony z karantény, která vznikla z rozhovorů  pro Rádio Krajan z Las Vegas v době covidu.  

Na otázku, kde bere autor inspiraci pro svou tvorbu Šimon odpověděl: „Náměty jsem nacházel v běžných situacích dne. Baví mě pozorovat lidi.  Užívám si nečekané a někdy nechtěné chvíle. Dokonce i trapasy. Ať už  jsou moje nebo cizí. Jindy mě inspirovali i moji klienti na hypnóze  nebo třeba diváci v publiku.“ doplnil Šimon, který je v rámci svých  profesí mimo jiné i hypnoterapeutem. Jako odborný poradce  spolupracoval na připravovaném filmu Láska na zakázku režisérky Evy  Toulové, který bude mít v kinech premiéru 6. června. „Šimon je věčný  optimista a neustále všem předává dobrou náladu. Pokud bude mít kniha  jen setinu z jeho povahy, bude doslova generátorem pozitivní energie.“  zmínila režisérka.  

Knížka, která vychází v nakladatelství MAHA je určena pro každého, kdo  věří, že všude je možné najít zrnko optimismu a naděje. Určitě by si  ji měl přečíst každý, kdo hledá uvolnění, relax a bere život s  nadhledem.

Foto: Pavel Hankóci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *