Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Melounová inspirace: 4 svěží a lehké recepty, které si opravdu vychutnáte

Máte chuť na něco lehkého a osvěžujícího? Nebo čekáte hosty? Žádný problém, máme pro vás skvělý tip! Připravte si některý z těchto čtyř skvělých receptů. Tajemstvím jejich neodolatelné chuti je bezpeckový meloun Bouquet, který dodá každému pokrmu tu pravou letní atmosféru.

Tento sladký a vitamíny nabitý meloun je tak všestranný, že může s grácií nahradit jakýkoliv dezert. Připravte si salát s kuřecím masem, melounem a mozzarellou, rukolu se sušenou šunkou a melounem, mini cheesecaky s melounem a neodolatelné smoothie. Každý z receptů je hotový během chvilky a troufne si na něj i kuchař-začátečník.

Salát s kuřecím masem a mozzarellou je skvělá volba, pokud si chcete připravit originální jídlo a hledáte zajímavou inspiraci, která uspokojí i náročné chuťové buňky.

Suroviny na 4 porce:
300 g červeného vodního melounu Bouquet
200 g mixu listového salátu
200 g mini mozzarelly
½ čerstvého fenyklu
olivový olej
citronovou šťávu
300 g kuřecích prsních řízků
1 lžičku grilovacího koření
sůl, pepř

Postup:
Meloun nakrájejte na kostky, fenykl na tenké plátky a maso na malé kousky. Maso osolte, opepřete a poprašte grilovacím kořením. Poté ho na oleji opečte dozlatova. Do velké mísy dejte salát, přidejte fenykl, sůl, pepř a poté vše zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou. Salát opatrně promíchejte a rozdělte do misek nebo talířů. Přidejte kousky melounu, mozzarellu a opečené kousky masa. Hotový salát podávejte s nakrájenou opečenou bagetou.

Už se vidíte na dovolené? Připravte si jídlo, které vás přenese ke Středozemnímu moři, ať už jste kdekoliv. Rukola se sušenou šunkou a melounem ve vás probudí vzpomínky na horké večery a šumění vln.

Suroviny na 4 porce:
1 vodní meloun Bouquet
200 g rukoly
150 g sušené šunky
50 ml olivového oleje
1 lžičku dijonské hořčice
1 lžíci citronové šťávy
1 cibuli
sůl, pepř

Postup:
Meloun nakrájejte na kostky a cibuli na kolečka. Do mísy dejte rukolu a přidejte cibuli s melounem. V misce promíchejte olej, hořčici, citronovou šťávu, trochu soli a pepře. Zálivku nalejte do mísy se salátem a opatrně promíchejte. Salát rozdělte na talíři a přidejte plátky šunky. Podávejte s opečeným toustem.

Vypadají opravdu neodolatelně a chutnají ještě lépe. Mini cheesecaky s melounem potěší ke kávě nebo jako zlatý hřeb hostiny. Jejich příprava i s pečením zabere zhruba 50 minut.

Suroviny na 4 porce:
Suroviny na korpusy:
300 g kakaových sušenek
100 g másla
1 bílek

Suroviny na krém:
500 g mascarpone
250 g měkkého tvarohu
200 g moučkového cukru
1 balení plátkové želatiny
3 lžíce citronové šťávy

Suroviny na dohotovení:
500 g žlutého vodního melounu Bouquet
1 čirou dortovou želatinu
semínka z ½ vanilkového lusku
1 lžíci moučkového cukru

Postup:
Sušenky rozmixujte a poté je smíchejte s bílkem a máslem. Dobře propracujte a hotovou směs napěchujte do formiček vyložených pečicím papírem. Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 až 12 minut. Tvaroh prošlehejte s mascarpone a medem. Krém pak dejte do rendlíku. Plátky želatiny namočte na 10 minut do vody. Poté je z vody vyjměte, vložte je do krému v rendlíku a zahřívejte. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Krém poté rozdělte do formiček s předpečenými korpusy. Meloun rozmixujte a promíchejte s moučkovým cukrem a vanilkou. Dortovou želatinu v prášku připravte podle návodu. Místo vody do ní použijte rozmixovaný meloun. Připravenou želatinu nalejte na krém. Cheesecaky nechte aspoň 2 hodinky v chladu. Poté je dozdobte melounem podle chuti.

Tohle melounové smoothie je rychle hotové, nabité vitamíny, a hlavně skvěle chutná. Jeho největší výhoda? Suroviny můžete doplňovat podle toho, jaké ovoce má zrovna sezónu.

Suroviny:
500 g červeného vodního melounu Bouquet
500 g žlutého vodního melounu Bouquet
300 g čerstvého ananasu
300 g jahod
lístky máty
lístky koriandru

Postup:
Melouny zbavte slupky a nakrájejte na větší kusy. Do mixéru vložte žlutý meloun, přidejte ananas, pár lístků koriandru a rozmixujte na smoothie. Jahody znavte stopek. Poté dejte do mixéru červený meloun, jahody, lístky máty a důkladně rozmixujte na smoothie.

Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 70 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy.

Zdroj a foto: www.nejmelouny.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *