Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

DětiZábava

Den dětí v Holešovické Tržnici rozhýbe Bombarďák a speciální program nabídnou i Lovci znaků!

Přijďte v sobotu 1. června od 10.00 do 15.00 hodin oslavit Den dětí do Holešovické Tržnice a spojte při té příležitosti příjemné s užitečným. Na trhu v Hale 22 doplníte zásoby skvělého a čerstvého jídla od farmářů a následně se s dětmi můžete vydat na venkovní dílny nebo navštívit jedinečnou výstavu Lovci znaků, která v tento den nabídne rozšířený program plný netradičních workshopů. Na závěr vás čeká koncert skupiny Bombarďák, který pobaví celou rodinu svou osobitou prezentací a zaručeně nenechá nikoho v klidu postát. Využijte této příležitosti a přijďte si s rodinou užít společné chvíle v pohodové atmosféře Holešovické Tržnice, kde si to své najdou malí i velcí.

Lovci znaků & workshopy 
Výstava Lovci znaků je skvělou příležitostí, jak si užít zábavu a zároveň se dozvědět něco nového z historie písma a lidské komunikace. V okamžiku, kdy se na tuto dobrodružnou výpravu vydáte, stanete se neohroženými lovci znaků, kteří mají za úkol projít jedenáct interaktivních exponátů a posbírat symboly, které vám v cílové rovince prozradí tajemné poselství. Holešovická Tržnice připravila na Den dětí v rámci této výstavy rozšířený program o workshopy, které povedou odborníci a zajímaví umělci. Obsahově workshopy naváží na samotnou výstavu a nabídnou možnost si na vlastní kůži vyzkoušet netradiční práci s písmem a vizuálním zpracováním určitého sdělení. Těšit se můžete na:

▶︎ Písmomalířství s Danem Plaveckým
Dan Plavecký maluje ručně vývěsní štíty, cedule, výlohy pro osvícené majitele kaváren, restaurací a obchodů nejen v Praze, ale také po celé republice i za jejími hranicemi. Během jeho workshopu se účastníci seznámí se základy písmomalířství, technikami tvorby a společně zapřemýšlí nad písmem a jeho symbolikou.

▶︎ Výrobu pop-up pohlednice se Serafimou Kosikavou
Serafima Kosikava připravila inspirativní workshop pop-up pohlednice na téma “Lovci znaků”. Workshop může každý pojmout podle sebe a inspirovat se vlastními iniciály, oblíbeným slovem nebo větou. Nepůjde jen o samotná písmenka, ale o celý vizuál, který dokáže svým pojetím předat rozličná sdělení.

▶︎ Litografickou dílnu s Filipem Trnkou
Litografie je nejstarší technikou tisku z plochy, která je založena na chemických vlastnostech jemnozrnného vápence. Práce na kamenech vyžaduje určitou porci času a soustředění, proto bude workshop především výsledkem společného úsilí, kdy zájemci uvidí různé fáze práce a výsledný tisk si budou moci odnést domů.

Workshopy jsou vhodné pro děti ve věku 6–15 let, s pomocí rodičů je ale jistě zvládnou i mladší návštěvníci. Probíhat budou od 10.00 do 15.00 hodin v Hale 17, kde se nachází i samotná výstava Lovci znaků. Za cenu 290 Kč získáte vstup na výstavu i tvoření. Vzhledem k omezené kapacitě je nutné vstupenky zakoupit předem v síti GoOut ZDE.

Bavte se, vyrábějte, ochutnávejte!
Zpříjemněte si sobotu na trzích a po nakupování přijďte s dětmi vyrábět a zkoušet nové věci. Před tržní Halou 22 budou připraveny venkovní dílny, kde si děti mohou vyzkoušet například cukrářské dovednosti pod vedením mistrů z Chefparade, popustit uzdu fantazii s mobilní sklárnou Liederhaus, vyrobit si voňavý dárek z oblíbené kosmetiky LUSH nebo tvořit s dílnou Kouzelné vlásky. Počítačové nadšence potěší CODE Rebels, kteří dětem přiblíží programování a práci s moderními technologiemi, milovníky akčnějších sportů zas naladí Vlny Štvanice.

Kromě rozsáhlého programu nebudou chybět dobroty k jídlu a pití a jako jeden z malých vrcholů dne i koncert pro celou rodinu v podání oblíbeného hudebního uskupení Bombarďák. I když je koncert určený primárně dětem, bavit bude i jejich doprovod, protože divoké písničky, ztřeštěné tanečky a interaktivní komunikace s publikem nenechají nikoho v klidu.

Základní informace ke Dni dětí v Holešovické tržnici
Kdy: sobota 1. června 2024
Kde: Holešovická tržnice, Hala 17 a prostranství před Halou 22
Čas: 10:00 – 15:00 hodin

Časový harmonogram:
10:00 – 15:00 | Lovci znaků & workshopy v Hale 17 (vstupné 290,-)
10:00 – 15:00 | Venkovní dílny před Halou 22
14:00 | Koncert Bombarďák (zdarma)

Zdroj a foto: Holešovická tržnice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *