Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Proč vlastnit, když výhodnější je sdílet. Bolt přiváží do Prahy nový carsharing pod názvem Bolt Drive

Největší evropská platforma pro městskou mobilitu spouští v Praze Bolt Drive, inovativní carsharingovou službu integrovanou do stávající aplikace Bolt.

Potkávat v ulicích auta s logem Bolt jsou Pražané již zvyklí, od pondělí 3. června k nim ale přibude flotila čtyř set sdílených vozů značek Toyota a Audi s nápisem Bolt Drive na předních dveřích. Praha se tak stane po Tallinnu, Rize, Vilniusu a Berlíně dalším hlavním městem, ve které je tato služba sdílení aut k dispozici. Velkou výhodou Bolt Drive je okolnost, že je již součástí mobilní aplikace Bolt. Její uživatel si tedy může podle svojí momentální potřeby jedním kliknutím vybrat, zdali se nechá odvézt taxíkem, půjčí si koloběžku nebo nově také auto.

Vozy Bolt Drive si bude možné vypůjčit téměř kdekoliv na území Prahy. V rámci modelů Audi A1, A3 a Q2, a Toyotami Yaris, Corolla a CH-R bude na výběr mezi spalovacím motorem a hybridním pohonem, a budou dostupné ve třech cenových kategoriích. Cena vypůjčení auta se vypočítá z délky trvání jízdy a ujeté vzdálenosti, a již zahrnuje pohonné hmoty, pojištění a dálniční známku. Uživatelé aplikace Bolt tedy budou mít jednoduše a rychle k dispozici automobil se všemi výhodami, které přináší, ovšem bez nevýhod spojených s vlastněním vozu.

„Nedávno jsme si zadali reprezentativní průzkum mezi Pražany, kteří vlastní auto. Vyšlo z něj, že přes 30 procent motoristů vydá za údržbu vozidla nejméně 25 tisíc korun za rok s tím, že další sedmina dotázaných ani přesně neví, kolik je auto vlastně stojí. Zároveň ale téměř polovina pražských motoristů auto používá pouze jeden či dva dny v týdnu. Lidé jsou totiž zvyklí, že když potřebují auto, byť jen pár dní v roce, musí je vlastnit. Služby soustředěné v aplikaci Bolt jim přitom dávají plnohodnotnou, ale zároveň mnohem méně nákladnou alternativu,“ vypočítává praktické přínosy carsharingu Václav Soukup, ředitel služby Bolt Drive na českém trhu.

K využívání Bolt Drive přitom stačí do aplikace Bolt nahrát fotografii řidičského průkazu, občanského průkazu a svého obličeje s tím, že schválení uživatele proběhne během pouhých několika málo minut. Následně se v aplikaci zobrazí nejbližší dostupné vozy, přičemž vybraný automobil si uživatel může zdarma zarezervovat na až 15 minut tak, aby k vozidlu čekajícímu opodál stihl pohodlně dojít. Pro ukončení jízdy je pak nutné vozidlo zaparkovat na vyhrazeném parkovacím místě uvedeném v aplikaci.

Služba Bolt Drive je již dostupná také ve všech třech pobaltských zemích, Německu a v Polsku, a aktuálně čítá celkem 8 700 sdílených vozů. Bolt Drive představuje další vrstvu nabídky prostředků městské osobní dopravy v rámci největší evropské aplikace pro městskou mobilitu. Bolt tak nyní i v Praze nabízí celou paletu prostředků osobní dopravy po městě – tedy koloběžky pro ježdění do několika málo kilometrů, odvoz autem pro střední vzdálenosti a carsharing pro delší cesty, a to i za město. Což je v souladu s cílem platformy Bolt, kterým je přispívat ke zlepšení kvality každodenního života ve městech a snižovat počet osobních aut v jejích ulicích.

Zdroj a foto: Bolt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *